Kakku kuin aurinko! Mehevä appelsiinikeikaus on superhelppo - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kakku kuin aurinko! Mehevä appelsiinikeikaus on superhelppo

Appelsiinit vuokaan ja taikina päälle. Kauden mehevin kakku on gluteeniton.

Appelsiinikeikauskakkuun voi käyttää kuorineen viipaloituja hedelmiä, sillä kuori pehmenee kypsennettäessä. Toki halutessaan hedelmät voi myös kuoria ennen käyttöä.

24.1.2020 7:00

Keikauskakun idea sopii mainiosti appelsiineille. Kun mehevät hedelmät levittää vuoan pohjalle, ne eivät kuivu paistettaessa eikä niistä irtoava neste myöskään hidasta kakkutaikinan kypsymistä.

Voit käyttää appelsiinit kakkuun halutessasi kuorineen. Suosi tällöin luomuhedelmiä ja pese ne huolellisesti ennen käyttöä lämpimällä vedellä ja juuresharjalla.

Myös ohutkuoriset veriappelsiinit sopivat mainiosti tarkoitukseen.

Kuohkea ja herkullinen kakkutaikina valmistuu tavalliseen tapaan vaahdottamalla munat ja sokeri yhteen ja lisäämällä muut ainekset. Jauhoina käytetään vehnäjauhojen sijaan gluteenittomia kaurajauhoja, minkä ansiosta kakku sopii myös keliaakikoille ja muille gluteenia välttäville.

Ohjeen löydät Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit