Jos etsit terveellistä naposteltavaa, kokeile Tarun helppoa ja herkullista ohjetta – näitä palleroita voi popsia huoletta! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Jos etsit terveellistä naposteltavaa, kokeile Tarun helppoa ja herkullista ohjetta – näitä palleroita voi popsia huoletta!

Jos etsit hieman astetta terveellisempää naposteltavaa, kokeile paahdettuja kikherneitä.

Jos etsit hieman astetta terveellisempää naposteltavaa, kokeile paahdettuja kikherneitä.

Julkaistu: 19.1. 13:00

Jos kaipaat leffailtaan tai muuten vain pientä naposteltavaa, Tarun tekemät paahdetut kikherneet ovat juuri sinua varten. Ne sopivat hyvin myös salaatteihin.

Nämä paahdetut kikherneet ovat mukavia naposteltavia vaikka telkkaria katsellessa, mutta ne sopivat erinomaisesti myös salaatin joukkoon rapeiksi sattumiksi.

Jos kaipaat gluteenittomia krutonkien korvaajia salaatteihin tai keittoihin, nämä rapeat herkut toimivat myös niissä.

Kikherneiden liemi, eli aquafaba, kannattaa aina ottaa talteen, sillä sitä voi käyttää esimerkiksi vegaanisten marenkien valmistamiseen kananmunan valkuaisen sijaan.

Säilötty kikherne on hyvin monipuolinen ja ravintorikas raaka-aine moneen ruokaan, leivonnaiseen ja naposteltavaan.

Kuvituskuva

Paahdetut kikherneet

1 pkt (380g/230g) kikherneitä

1–2 rkl öljyä

Mausteseos:

1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa

1/2 tl jauhettua paprikaa

1/4 tl jauhettua ja kuivattua korianteria

1/4 tl kurkumaa

chiliä

suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valuta kikherneet ja huuhtele ne runsaalla vedellä. Kaada kikherneet talouspaperin päälle valumaan ja hiero päältä kevyesti toisella talouspaperilla.

  2. Poimi joukosta irronneet läpinäkyvät kuoret. Kaada kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja anna niiden kuivua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

  3. Sivele kikherneet öljyllä pullasutia apuna käyttäen ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuutin ajan, muutamia kertoja käännellen.

  4. Valmista paahtamisen aikana mausteseos sekoittamalla juustokumina, paprika, korianteri sekä kurkuma keskenään.

  5. Kaada mausteseos paahdettujen kikherneiden päälle ja sekoita.

  6. Pyöräytä vielä chilimyllystä ja suolamyllystä makusi mukaan mausteita kikherneiden päälle.

  7. Sekoita ja herkulliset paahdetut herneet ovat valmiina herkuteltaviksi.

Kuvituskuva

Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit