Itse tehdyt välipalapatukat päihittävät valmistuotteet: Nämä kaura-kaakaopatukat valmistuvat puolessa tunnissa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Itse tehdyt välipalapatukat päihittävät valmistuotteet: Nämä kaura-kaakaopatukat valmistuvat puolessa tunnissa

Itse tehdyt välipalapatukat päihittävät valmisversiot mennen tullen. Ne säilyvät parhaiten huoneenlämmössä leivinpaperiin kääräistynä.

Julkaistu: 18.1. 8:00

Kauraa, kaakaota, pähkinöitä ja aprikooseja. Pari pellillistä terveellisiä välipalapatukoita valmistuu käden käänteessä.

Hyvissä välipalapatukoissa on paitsi kuituja ja hitaita hiilihydraatteja, myös proteiinia ja pehmeitä rasvoja. Keksimäisiä eväspatukoita on helppo tehdä myös itse.

Kuvassa näkyvien patukoiden pääraaka-aine on trendikäs ja terveellinen kaura. Valitsemalla isoja kaurahiutaleita saat patukoihin herkullisen rakenteen. Isokokoisia kaurahiutaleita löytyy helposti gluteenittomina, joista valmistetut patukat sopivat keliaakikoillekin. Patukat onnistuvat kuitenkin mainiosti myös tavallisista kaurahiutaleista.

Pehmeitä rasvoja patukat saavat joukkoon lisätystä rypsiöljystä ja pähkinöistä. Koska massa sidotaan yhteen kananmunalla, patukoissa on myös tarvittavaa proteiinia.

Ohje sopii hyvin tuunattavaksi: voit esimerkiksi vähentää siirapin määrää makusi mukaan, vaihtaa aprikoosit muihin kuivattuihin hedelmiin tai pähkinät siemeniin.

Katso resepti Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit