Mehevää ja makeaa! Appelsiinikakku juhlistaa sitrussesonkia - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Mehevää ja makeaa! Appelsiinikakku juhlistaa sitrussesonkia

Klassisessa ambrosiakakussa on valkoinen sokeripinta ja mehevä sisus.

Klassisessa ambrosiakakussa on valkoinen sokeripinta ja mehevä sisus.

Julkaistu: 16.1. 7:00

Muistatko ambrosiakakun? Rapsahtavasta sokeripinnastaan ja mehevyydestään tunnettu appelsiinikakku sopii täydellisesti talven sitrussesonkiin.

Klassinen ambrosiakakku on mehevä, appelsiinimehulla ja -kuoriraasteella maustettu leivonnainen. Tavallisesti se valmistetaan tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja päällystetään valkoisella tomusokeri-appelsiinimehukuorrutuksella.

Soppa365:n ambrosiakakkuresepti on uskollinen alkuperäiselle idealle yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Pinnalla ei nimittäin ole sukaatteja eli sokeroituja sitruunankuoripaloja. Voit halutessasi vaihtaa ohuet ja kevyet appelsiininkuorisuikaleet niihin.

Kakun nimi viittaa ambrosiaan, jolla tarkoitetaan kreikkalaisessa tarustossa jumalten ruokaa. Siltä pala raikasta sitruskakkua maistuukin keskellä pimeintä talvea.

Ohjeen löydät Sopasta!

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit