Ikoninen kaurapuuro­paketin kuva muutetaan – Elovena-tyttö luopuu kansallis­puvusta ja tähtää ulkomaille - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ikoninen kaurapuuro­paketin kuva muutetaan – Elovena-tyttö luopuu kansallis­puvusta ja tähtää ulkomaille

Elovena-tyttö on 95-vuotias.

Elovena-tyttö on 95-vuotias.

Julkaistu: 15.1. 8:30

Elovena-tyttö on aikojen saatossa muotoutunut jo käsitteeksi. Nyt ikoniset kauratuotteiden pakkaukset muutetaan, sillä Raisio tähtää kansainvälisille markkinoille.

Elovena-tyttö on nähty kauratuotteiden paketeissa 95 vuotta. Uusi Elovena-tyttö ei ole enää pian kansallispuvussa, vaan sinisessä mekossa. Raisio kertoo tiedotteessaan, että muutoksen taustalla on tavoite kasvattaa kansainvälistä kauraliiketoimintaa. Pakkausten uusi ulkoasu tukee tätä pyrkimystä, tiedotteessa kerrotaan.

Uudesta kuvasta kyseltiin kuluttajien mielipiteitä.

Kansallispuku ja siihen kuulunut huivi ovat poissa uusissa pakkauksissa.

Kansallispuku ja siihen kuulunut huivi ovat poissa uusissa pakkauksissa.

– Pohjustimme kansallisen ikonibrändin uudistusta kolmella kuluttajatutkimuksella Suomessa ja ulkomailla, muun muassa Puolassa ja Ruotsissa. Tutkimuksiin osallistui yli 4 000 kuluttajaa ja uusi Elovena-design sai heiltä hyvät arviot. Kuluttajat kokivat, että Elovena-tyttö sinisessä mekossa viestii vahvasti suomalaisuutta, luotettavuutta, luonnollisuutta ja ajassa elämistä, sanoo Raision markkinointijohtaja Mikko Lindqvist.

Aiemmin Raisio on vienyt tuotteita ulkomaille Nordic- ja Provena-brändeillä. Provena-tuotteet muuttuvat Elovena Gluten free -tuotteiksi vuoden 2020 aikana, tiedotteessa kerrotaan.

– Teemme brändiä vähitellen tutuksi muun muassa Ruotsissa, Puolassa ja Venäjällä, kertoo Raision viljapohjaisten brändien kansainvälisestä markkinoinnista vastaava Jennifer Krook.

Yhtiö on uudistanut Nokialla sijaitsevaa kauramyllyään noin kahdeksalla miljoonalla eurolla. Lisäksi yhtiö on aloittanut 45 miljoonaa euroa maksavan kasvipohjaisia lisäarvotuotteita valmistavan tuotantolaitoksen rakentamisen Raisioon, tiedotteessa kerrotaan.

1980-luvulla Elovena-tyttö loikoili kaurapellossa.

1980-luvulla Elovena-tyttö loikoili kaurapellossa.

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit