Kätevä eväs, mutta kuinka kauan karjalanpiirakkaa voi huoletta säilyttää huoneenlämmössä? - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kätevä eväs, mutta kuinka kauan karjalanpiirakkaa voi huoletta säilyttää huoneenlämmössä?

Riisipiirakat ovat herkästi pilaantuvia tuotteita. Kauppojen paistopisteiltä ostettuna ne on tarkoitettu nautittaviksi tuoreeltaan.

Maitotuotteita sisältävät riisipiirakat ovat helposti pilaantuvia tuotteita.

8.1.2020 14:27

Riisipiirakat ovat yksi suosituin ruokakaupoista ostettava paistopistetuote, kerroimme viime kesänä tuotetestiin liittyvässä jutussa. S-ryhmän valikoimajohtaja Antti Oksa kertoi jutussa, että esimerkiksi vuonna 2018 ketjun oman merkin riisipiirakoita myytiin 25 miljoonaa kappaletta.

Paistopisteiden riisipiirakat ovatkin käteviä eväitä. Kaupoissa ne ovat lämpimässä, mutta kuinka kauan niitä kannattaa säilyttää huoneenlämmössä ostamisen jälkeen?

Kauppojen paistopisteillä ei ole aina selkeästi esillä tuotteiden säilyvyyteen liittyviä tietoja.

– Lainsäädännön mukaan kaupat saavat myydä vastaavia kuumennettuja leipomotuotteita yhden päivän ajan huoneenlämmössä, jonka jälkeen niitä ei saa enää myydä, Ruokaviraston ylitarkastaja Annika Pihlajasaari kertoo.

Jääkaappiin, jos ei aio syödä samana päivänä

Riisipiirakat sisältävät maitotuotteita, jonka vuoksi ne ovat helposti pilaantuvia tuotteita. Pihlajasaari toteaa, että kuluttajan näkökulmasta voisi pitää järkevänä sitä, että jos paistopisteeltä ostettua riisipiirakkaa ei syödä saman päivän aikana, se kannattaa laittaa jääkaappiin.

Riisipiirakoiden säilyttäminen huoneenlämmössä pari päivää tai pidempään ei ole Pihlajasaaren mukaan suositeltavaa. Niiden makukin voi muuttuu hiukan seuraavana päivänä.

– Paistopistetuotteet on tarkoitettu nautittavaksi tuoreeltaan. Kuluttajan näkökulmasta kannattaa muistaa, että jos tuote on ollut kaupassa lämpimässä, se vaikuttaa myös sen säilyvyyteen kotona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit