Parhaat mausteet kermaviilikastikkeelle – Maija Silvennoinen muistuttaa säännöstä, joka tekee siitä tasapainoisen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Parhaat mausteet kermaviilikastikkeelle – Maija Silvennoinen muistuttaa säännöstä, joka tekee siitä tasapainoisen

Kermaviilikastiketta voi käyttää monella tavalla.

Kermaviili- tai jogurttikastikkeen voi maustaa luovasti.

7.1.2020 18:15

Kermaviili- ja jogurttikastikkeet ovat monikäyttöisiä ja nopeita valmistaa. Ne sopivat dippikastikkeiksi, mutta myös esimerkiksi salaatin tai vaikka uuniperunan kylkeen.

– Kermaviili on maukas kylmä kastikepohja, josta saa maustettua kastikkeen joka makuun. Mausteeksi voi käyttää mitä kotoa löytyy, tunnettu kokki ja ravintoiloitsija Maija Silvennoinen kertoo Ilta-Sanomille.

Kysyimme Silvennoiselta, millä mausteilla kermaviilikastikkeesta saa maukkaan. Maija Silvennoinen listasi mausteet, joita hän suosittelee. Vaikka käyttäisi mitä tahansa mausteita, kastikkeen perustaa ei kuitenkaan kannata unohtaa, jotta mausta tulee tasapainoinen.

– Laita kastikkeeseen aina ripaus suolaa, sokeria ja happoa, Silvennoinen sanoo.

Kokeile kermaviilikastikkeeseen esimerkiksi näitä:

  • Tuoreet ja kuivatut yrtit

  • Tomaattiketsuppia, sosetta tai murskaa

  • Jauhetut mausteet

  • Mausteseokset, kuten curry

  • Maustetahnat

  • Sinappi

  • Sinihome- ja parmesaanijuusto

  • Sitruunaa, etikkaa

  • Hunajaa, hedelmäsoseita

  • Marjasoseita, kuten puolukka

Jos ei ole varma eri mausteiden tarkemmista määristä, Ruokalan reseptiarkistosta löytyy valmiita ohjeita. Kermaviiliä vastaavia tuotteita löytyy kaupoista myös kasviperäisinä.

Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.

Yrttinen kastike

1 prk kermaviiliä

1 rkl hienonnettua persiljaa

1 tl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua timjamia

1/2 sitruunan mehu ja kuori

suolaa

mustapippuria

Minttua ja turkkilaista jogurttia

ruukku minttua

ruukku korianteria yht. 2 dl hienonnettuna

1,5 dl turkkilaista jogurttia

½ tl suolaa

1 tl sokeria

½ tl kurkumaa

½ limen mehu

Tillilevite

Tämä käy levitteeksi leivän päällä tai dippikastikkeena

2 dl cashewpähkinöitä (liota 4 tuntia tai yön yli, huuhtele ja valuta)

2 rkl sitruunamehua

½ rkl omenaviinietikkaa

½ tl laadukasta suolaa

2 rkl tuoretta tilliä

1 rkl ravintohiivahiutaleita (ei välttämätön)

+ 1 rkl vettä jos tarve

Valmistusohjeet

  1. Sekoita pähkinät, sitruunamehua, suola ja omenaviinietikka keskenään tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

  2. Lisää pilkottu tilli ja sekoita.

  3. Tarkista maku.

  4. Nauti vihannestikkujen dippinä, kräkkereiden tai kurkkuviipaleiden päällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit