Makutestissä 10 glögiä: Edullinen yllättäjä nousi kirkkaasti kärkeen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Makutestissä 10 glögiä: Edullinen yllättäjä nousi kirkkaasti kärkeen

Mauissa on eroja, samoin tuoksuissa. Hyvä tuoksu ei kuitenkaan aina kerro hyvästä mausta.

Mauissa on eroja, samoin tuoksuissa. Hyvä tuoksu ei kuitenkaan aina kerro hyvästä mausta.

Julkaistu: 16.12.2019 16:00

Edullinen glögi nousi kärkeen pohjalaisen raadin makutestistä, jossa maisteltiin alkoholia sisältäviä glögijuomia.

Ilta-Sanomien kokoama glögiraati maisteli ja laittoi paremmuusjärjestykseen kymmenen alkoholipitoista glögijuomaa.

Juomista kaksi oli selvästi ylitse muiden: Lignell & Piispasen valmistama tummanpunainen Loimu 19 ja Altian lempeänvaalea Jouluhetki Omena-pihlajanmarja saivat yksimieliseltä raadilta lähes täydet pisteet ja ylsivät jaetulle ykkössijalle. Jouluhetki Omena-pihlajanmarja oli testin tuotteista toiseksi edullisin.

Kolmas suosikki oli Altian valmistama vaaleankeltainen Blossa Glög.

Kurikkalaisen Arja Nisulan tunnelmalliseen kotiin kokoontuneeseen makuraatiin osallistuivat Arjan lisäksi Pirkko Paaermaa, Tiina Tuominen ja Ritva Kuntola – neljän ystävyksen ”Akkaryhmä”, joka vietti samalla yhteistä pikkujoulua.

Makutesti toteutettiin sokkotestinä, eli osallistujille ei kerrottu glögeistä muuta, kuin että ne sisältävät alkoholia. Juomat lämmitettiin ohjeen mukaan.

Raatilaiset arvioivat glögejä pääasiassa maun, myös tuoksun perusteella. Vasta testin päätyttyä he saivat tutustua pulloihin.

Kuvituskuva

Tuoksu antoi odottaa parempaa

Testissä tuli vastaan monta yllätystä. Loimu 19 yllätti Pirkko Paaermaan, joka ei ole koskaan ollut punaviinin ystävä.

Tiina Tuominen taas odotti paljon Havaiji-henkiseltä, Aloha-kukilla kuvioidulta Blossa 2019:ltä, jonka oli nähnyt mainoksissa. Juoma sai häneltä kuitenkin heikoimman mahdollisen arvosanan.

– Tässä on tympeä, imelä, kukan tai inkiväärin maku, joka jää kitalakeen, hän totesi ja yllättyi, kun kuuli testin päätteeksi, mistä liemestä oli kyse.

Glögit yllättivät Pirkko Paaermaan positiivisesti.

Glögit yllättivät Pirkko Paaermaan positiivisesti.

– Olisin ostanut tätä ihan pullon perusteella.

– Minä taas olisin ostanut pullon perusteella Rocky Cookieta, tuumasi Arja Nisula, joka ”akkasiskojensa” kanssa rankkasi pullon sisällön toiseksi kehnoimmaksi.

Juoma tuoksui suklaiselta ja siksi todella lupaavalta, mutta maku järkytti koko porukan.

– Tuoksu antoi odottaa parempaa, Pirkko Paaermaa summasi siskojen sanat.

”Moni kakku päältä kaunis” ei toteutunut ihan kokonaan, sillä Jouluhetki Omena-pihlajanmarja -pullo oli sekä sisältönsä että ulkonäkönsä puolesta naisnelikon mieleen. Ainakin Ritva Kuntola olisi voinut ostaa Jouluhetkeä pelkän kauniin pullon vuoksi.

”Hyvä yleisglögi”

Joulunpunainen Loimu 2019 -pullo sai niin ikään raadilta kiitosta.

Raati lumoutui myös Lumoavasta Mustikasta, jolle ropisi kelpo pisteet ja neljäs sija.

– Tämä on hyvä yleisglögi, sopivan makea ja mieto. Tuoksukin on oikein miellyttävä.

– Tätä voisi ottaa evääksi termospulloon, naiset arvioivat.

Kaikkein surkeimmat arvosanat keräsi glögitestin kompa, Lidlin Valkoinen Juhlaglögi, ainoa juoma, joka hankittiin Alkon valikoiman ulkopuolelta.

Raatilaiset arvelivat sen olevan pelkkää pahantuoksuista ja mautonta omenamehua. Lidlin juomaa maistettiin glögiarsenaalin puolivälissä.

Jos osa pulloista antoi ymmärtää enemmän kuin antaa, juomien joukossa oli yksi, joka antoi enemmän kuin lupasi: sameaa simaa muistuttava vaatimaton Blossa Glögg sai pisteitä komeat 4/5 ja pääsi kirkkaasti raatilaisten ostoslistalle.

Ritva Kuntola, Pirkko Paaermaa, Tiina Tuominen ja Arja Nisula arvioivat kaikkiaan kymmenen glögijuomaa. Juomista yhdeksän oli peräisin Alkon hyllystä ja yksi oli Lidlin valikoimasta.

Ritva Kuntola, Pirkko Paaermaa, Tiina Tuominen ja Arja Nisula arvioivat kaikkiaan kymmenen glögijuomaa. Juomista yhdeksän oli peräisin Alkon hyllystä ja yksi oli Lidlin valikoimasta.

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit