Brittimies Dave testaili suomalaisia joulusuklaita – voittaja on perinteisiin tottuneille suomalaisille yllätys - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Brittimies Dave testaili suomalaisia joulusuklaita – voittaja on perinteisiin tottuneille suomalaisille yllätys

Yle kertoi artikkelissaan, että Dave Cadin päätyö on suomalaisten ruokien maisteleminen YouTubessa.

Yle kertoi artikkelissaan, että Dave Cadin päätyö on suomalaisten ruokien maisteleminen YouTubessa.

Julkaistu: 9.12.2019 15:05

”Perinteisiksi” tai ”klassikoiksi” ei voi määrittää mitä tahansa joulusuklaata, Suomessa asuva tubettaja Dave Cad sai huomata suklaatestinsä jälkeen.

Ainahan se kiinnostaa, mitä muut meistä miettivät. Siksi Suomessa asuvan britin Suomea käsittelevät videot saattavatkin olla niin suosittuja, että hän tienaa niillä jo elantonsa.

Kyse on Isosta-Britanniasta Suomeen pari vuotta sitten muuttaneesta Dave Cadista, jonka Suomi-aiheisille videoille on Youtubessa yli 100 000 tilaajaa. Yle kertoo, että projekti sai alkunsa vuonna 2014, kun Cad alkoi käydä Suomessa suomalaisen naisystävänsä kanssa. Cad ryhtyi tekemään videoita ”kummallisesta maasta”, ja nyt Cadin ei tarvitse muuta tehdäkään.

Dave Cad muutti pari vuotta sitten pysyvästi Suomeen. Kerroimme viime vuonna, mitä hän ajattelee suomalaisista jouluruoista. Lanttulaatikko ja maksalaatikko olivat hänen suosikkejaan.

– Lanttulaatikko tuoksui todella oudolta. Sitten maistoin ja olin, että vau! Rakastan sitä. Pidän kyllä muutenkin hiukan oudommista ruoista. Toinen suomalainen lempiruokani on maksalaatikko. Maksalaatikossa on aina oltava rusinoita. Jos siinä ei ole, niin sanon, että nähdään myöhemmin, Cad kertoi viime vuonna Ilta-Sanomille.

Yle mainitsee, että Cadin video suomalaisten karkkien makutestistä keräsi yli 300 000 katselukertaa. Viime viikolla Cad otti käsittelyyn suomalaiset joulumakeiset.

”Joulu yhdessä puraisussa”

– Menin kauppaan etsimään kiinnostavan näköisiä suomalaisia joulumakeisia, hän kertoo videollaan.

– Löysin klassisia tuotteita ja uusia tuotteita, hän alustaa testiään.

Kaikki valitut tuotteet olivat suklaita.

Testattaviksi tuotteiksi hän oli valinnut muun muassa Muumi-tuotemerkin suklaata, Dumle-pussin karpalo-sesonkimaun, Pandan Joulupukki- ja Joulutonttu-konvehteja sekä Fazerin tumman suklaalevyn, jossa on omenaa, krokanttia ja hasselpähkinää. Lisäksi maistelussa olivat Fazerin konvehdeista kausimaut mandariini, inkivääri ja uuniomena.

Joulupukki- ja tonttukohvehdit eivät herättäneet testissä suurta intohimoa. Tumma suklaa oli Cadin mielestä liian hallitseva maultaan, Muumi-suklaa oli ihan kelvollinen.

– En pidä banaanin mausta suklaassa, hän kritisoi Tonttu-konvehteja ja antoi Joulupukki-konvehdeille himpun verran paremman arvosanan.

Kausimat saivat suositulta tubettajalta hyvät arvosanat.

Kausimat saivat suositulta tubettajalta hyvät arvosanat.

Fazerin kausimakujen konvehdit saivat häneltä kiitosta.

– Mmm, joulu yhdessä puraisussa, mies hehkuttaa uuniomenan makua.

”Yritän antaa suosituksia uusista jutuista”

Cad kertoo videolla, ettei ole maistanut tuotteita aiemmin. Sitä hänen olisi ehkä kannattanut painottaa perusteluksi sille, miksi hän valitsi juuri mainitut tuotteet.

Jos suomalaista joulusuklaata kutsuu perinteiseksi tai klassiseksi, saa nimittäin olla hyvin tarkkana. Näin voisi päätellä kommenteista, joissa kyseiseen sanavalintaan tartuttiin hanakasti. Joukossa kun ei ollut esimerkiksi yhtäkään konvehtirasiaa.

– Missä ovat Vihreät kuulat, Juhlapöydän konvehdit, Budapestit, Juliat, tryffelisuklaat, tähän mennessä yli 200 kommenttia keränneessä rimpsussa muun muassa tivattiin.

– Näiden testien pointtina eivät ole aina kaikkein suosituimmat asiat. Olen jo kokeillut suurimman osan niistä! Yritän antaa teille suosituksia uusista jutuista joita voisi kokeilla. Älkää nyt viitsikö, ihmiset, Dave Cad kommentoi palautteita.

Jos asiaa katsellaan ja puntaroidaan tiukasti perinteissä pysyttelevän jouluihmisen vinkkelistä, Cadin suositus joulusuklaaksi voikin tuntua hieman yllättävältä. Hänen testinsä voittajaksi nousi Dumlen kausimakupussi.

– Ajattelin, että tässä olisi liikaa makuja. Voittajayhdistelmä, hän toteaa karpaloisesta makeisesta.

– Valitkaa tämä joulupöytäänne, Cad kehuu.

Lähteet: Yle, Cadin kanava YouTubessa

Keskustele alla: Mitkä joulusuklaat kuuluvat sinun jouluusi?

Tuoreimmat osastosta

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit