Kari Aihisen lohipasta on herkkuruoka arkeen: ”Simppeli ja täyttävä” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kari Aihisen lohipasta on herkkuruoka arkeen: ”Simppeli ja täyttävä”

Lohipasta on herkkuruoka arkeen.

Lohipasta on herkkuruoka arkeen.

Julkaistu: 4.12. 17:01

Savulohipasta on hyvä arkiruoka.

Jos arkipäivinä ei jää kovinkaan paljon aikaa kokkailuun, pastat ovat nopeita vaihtoehtoja. Ne toimivat erityisen hyvin tilanteessa, jossa ruoka pitää saada alle puolessa tunnissa pannulta lautaselle.

Kari Aihisen syyskuussa julkaisemassa kirjassa Kapen parhaat (Tammi) on oivallinen lohipastan ohje.

Siinä ihanaa makua tuo kylmäsavulohi. Se on myös sopivasti mausteinen.

– Simppeli ja täyttävä pasta, jossa curry elävöittää savulohen ja tillin klassista makuliittoa, ohjetta kuvaillaan kirjassa.

Aihinen on kirjoittanut lohipastan ohjeen kylkeen myös pienen huomion.

– Maista aina ruokaa ennen suolan lisäämistä. Savukalat ovat monesti sen verran suolaisia, ettei suolaa tarvitse välttämättä lisätä.

Reseptin sitruunamehulla on tärkeä tehtävänsä.

– Sitruunamehu tasapainottaa lohipastan suolaisuutta ja rasvaisuutta.

Kerroimme Aihisen kirjasta sen ilmestymisen aikoihin syyskuussa. Jutun ohessa oli myös toinen lohiruoka, oivallinen lohi-perunalaatikko, jonka valmistamiseen menee hieman alle tunti.

Savulohipasta

tuoretta tilliä

200 g kylmäsavulohta

200 g lämminsavulohta

spagettia tai pennepastaa

1/2 purjo

voita

3 tl curryjauhetta

3 dl kuohukermaa

1/2 prk ranskankermaa

1 rkl vastapuristettua sitruunamehua

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohjeet

  1. Silppua tilli ja leikkaa lohet reilun kokoisiksi paloiksi.

  2. Tarkista, että kala on ruodotonta.

  3. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.

  4. Huuhtaise ja pilko purjo ja paista sitä voissa kevyesti. Älä ruskista.

  5. Lisää curryjauhe ja kypsennä hetki, kunnes purjo pehmenee hieman.

  6. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia.

  7. Sekoita lohipalat varovasti joukkoon.

  8. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisilpulla.

  9. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

  10. Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa.

  11. Valmista lisukkeeksi vaikka värikäs salaatti.

Resepti: Kari Aihinen, Kapen parhaat (Tammi 2019)

Kirjassa on monipuolinen kattaus arkiruokia ja herkkuja.

Kirjassa on monipuolinen kattaus arkiruokia ja herkkuja.

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit