Tämän joulun hittitortut leivotaan tutuista aineksista uudella tavalla. Neliskanttiseen torttutaikinalevyyn levitetään marmeladia ja kääräistään rullalle.
Tämän jälkeen rulla halkaistaan ja kiepautetaan kierteelle.
Tekotavan etuna on, ettei leivonnaiseen tule kuivia sakaroita, vaan täytettä riittää joka suupalaan.
Tärkeintä on, ettei torttuja paista liian kuiviksi. Näin sisus pysyy mehevänä, kun pinta on kohonnut herkullisen lehteväksi.
Voit käyttää torttuihin makusi mukaan joko lehtitaikina- tai voitaikinalevyjä. Saat tortuista vegaanisia, kun leivot ne lehtitaikinaan ja voitelet kananmunan sijaan vaikka tilkalla vaaleaa siirappia.
Makua voi muunnella vaihtamalla tutun luumutäytteen muuhun paistonkestävään marmeladiin.
Katso kierretorttujen ohje Soppa365:stä!