Eineslaarin perunalaatikosta saa uskomattoman hyviä perunarieskoja – helppo ohje on myös nopea - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Eineslaarin perunalaatikosta saa uskomattoman hyviä perunarieskoja – helppo ohje on myös nopea

Perunarieskat sopivat hyvin tarjottaviksi vaikka itsenäisyyspäivän tv-katsomoon. Näissä pohjana on Saarioisten einesperunalaatikko.

Perunarieskat sopivat hyvin tarjottaviksi vaikka itsenäisyyspäivän tv-katsomoon. Näissä pohjana on Saarioisten einesperunalaatikko.

Julkaistu: 4.12. 13:47

Lämmin perunarieska on yksi ihanimmista leipomuksista. Näin ne saa tehtyä eineslaarin edullisesta aineksesta, tai jos itse tehtyä perunalaatikkoa jää yli.

Sikke Sumarin ravintolassa kehiteltiin valmislaatikoista uusia reseptejä. Yksi kotileipurille täydellisesti sopiva ohje on perunarieskat, jotka syntyvät nopeasti ja helposti valmiista perunalaatikosta. Perinteisesti perunarieskat tehdään perunamuusista, mutta ohjetta kokeillessa huomattiin, että perunalaatikko sopii niihin myös.

– Näistä tuli todella hyviä, Sikke Sumari kertoi ohjeesta ravintolassaan järjestetyssä tilaisuudessa.

Ohjeesta saadaan pehmeitä ja maukkaita rieskoja. Ohjetta voi hyödyntää myös, jos itse tehtyä perunalaatikkoa jää reippaammin yli.

Kerroimme alkuvuodesta perunarieskojen pitkästä historiasta suomalaisten ruokapöydissä. Jutussa kerrottiin, että on vaikea sanoa täydellä varmuudella, ovatko perunarieskat alkujaan esimerkiksi Karjalasta, Pohjanmaalta vai Savosta, mutta ruoka on kuulunut pitkään suomalaisten perinteisiin.

– Perunarieska on mainio ruoka. Rieskoissa hyödynnetään lisäksi kotimaisia aineksia, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Mervi Kukkonen sanoi.

Rieskat sopivatkin täydellisesti vaikka itsenäisyyspäivän tv-katsomoon, pikkujouluihin tai joulupöytään.

Perunarieska perunalaatikosta

1 paketti valmista perunalaatikkoa

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 dl kylmää vettä

1 rkl sulatettua voita ja toinen 1 rkl voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

  2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja tipauta pellille ruokalusikalla 10 kekoa taikinaa.

  3. Tomuta kädet jauhossa ja painele rieskoista pyöreitä lättysiä.

  4. Tee rieskoihin muutama reikä haarukalla ja voitele ne voisulalla.

  5. Paista 240-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Resepti: Sikke`s ravintola

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit