Hanna Sumari kokeili juustokakun ohjetta, josta tuli todellinen herkku: ”En ole syönyt parempaa” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hanna Sumari kokeili juustokakun ohjetta, josta tuli todellinen herkku: ”En ole syönyt parempaa”

Sitruunaisesta juustokakusta ei kuohkeutta puutu.

Sitruunaisesta juustokakusta ei kuohkeutta puutu.

Julkaistu: 3.12. 13:45

Hanna Sumari julkaisi blogissaan upean sitruunajuustokakun ohjeen ja ehdottaa sitä itsenäisyyspäivän kahvitteluherkuksi.

Juustokakut ovat usein varma valinta kahvipöydän tarjottaviksi, sillä ne maistuvat monelle. Ohjeita on yhtä monta kuin tekijöitäkin. Jos etsit uutta juustokakun reseptiä, toimittaja Hanna Sumarin Keittön kautta -blogissa julkaisema, sitruunaisen juustokakun ohje kannattaa ottaa talteen ja kokeiluun.

– Voi sanoa, etten ole ikinä syönyt parempaa. Tein itse, tee sinäkin, Sumari hehkutti ohjetta Instagramissa.

Hanna koristeli kakun karamellisoiduilla sitruunaviipaleilla.

Hanna koristeli kakun karamellisoiduilla sitruunaviipaleilla.

Sumari kuvaa ohjetta vähemmän vaatimattomasti ”maailman parhaaksi juustokakun ohjeeksi”. Kuvista päätellen niin voisi hyvin ollakin. Hanna Sumarin seuraaja Instagramissa komppaa:

– Toi on parasta mitä oon ikinä syönyt.

Hanna Sumari kertoo Ilta-Sanomille, ettei tarkalleen muista missä näki kakun alkuperäisen ohjeen. Resepteillä ei ole tekijänoikeutta, vaan niistä voi vapaasti tehdä omia versioitaan. Tällä ohjeella tulos on mehevä ja raikas, Sumari kirjoittaa blogissaan.

Hanna Sumari ehdottaa kakkua esimerkiksi itsenäisyyspäivän kahvitteluherkuksi. Kakun tekemisessä on useita vaiheita, mutta kaunis ja herkullinen lopputulos palkitsee varmasti tekijänsä ja kahvittelijat.

Kakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.

Upea sitruunajuustokakku

240 g Digestive-keksejä

½ dl sokeria

85 g sulaa voita

900 g maustamatonta tuorejuustoa

2 ½ dl sokeria

2 rkl jauhoja

120 g smetanaa

0,5 dl sitruunamehua

2 tl sitruunan kuorta

1 tl vaniljaesanssia

4 isoa kananmunaa

Pohja:

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja vuoraa 23 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Saat leivinpaperisuikaleet pysymään vuoassa paikoillaan, kun sipaiset reunoihin ensin vähän rasvaa. Se kiinnittää paperin hyvin paikoilleen.

Murskaa keksit muruiksi joko monitoimikoneessa tai vaikka kaulimella rullaamalla.

Sekoita murujen joukkoon voisula ja sokeri. Paina seos kakkuvuokaan ja puoleen väliin vuoan reunoja. Voit käyttää apunasi tasapohjaista ja -reunaista lasia tai mukia.

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna pohjan jäähtyä ennen kuin lisäät täytteen.

Täyte:

Sekoita vispilällä tai monitoimikoneen kulhossa yhteen tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää joukkoon smetana, sitruunan mehu ja -kuori sekä vanilja. Sekoita hyvin.

Lisää sitten joukkoon yksi muna kerrallaan ja sekoita hiukan ennen kuin lisäät seuraavan munan.

Vatkaa täytettä vain sen verran, että seoksesta tulee tasainen. Älä ylivatkaa. Liika vatkaaminen tuo seokseen liikaa ilmaa, joka rikkoo kakun pinnan.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja silota pinta. Paista kakkua n. 45–55 minuuttia, kunnes kakun reunat ovat kypsät. Kakku saa olla aavistuksen ”löllyvä” keskeltä noin 10 senttimetrin alueelta.

Kakku hyytyy napakaksi, kun se jäähtyy. Jos sitä paistaa liikaa, sen pinta rikkoutuu.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöön ja jäähdytä sitä sen jälkeen jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Kuorrutus

2 dl hienoa sokeria (mielellään erikoishienoa)

3 kananmunan valkuaista

1 tl maissitärkkelystä (Maizena)

Laita kaikki ainekset metallikulhoon tai kattilaan ja se edelleen vesihauteeseen.

(Vesihaude: Laita kattilaan vettä ja kattila liedelle. Laita päälle toinen kattila tai metallikulho ja päällimmäiseen kulhoon munanvalkuaiset, sokeri ja Maizena. Anna veden kattilassa vain juuri ja juuri kiehua, jos sitäkään. Ja vettä saa olla vain sen verran, ettei sen pinta kosketa kulhon pohjaa. Tämä on tärkeää siksi, etteivät valkuaiset ala kypsyä. Jos ne kypsyvät, marengista tulee klimppistä eikä silkinsileää. Siirrä kattila välillä pois liedeltä, jos tarve vaatii.)

Vatkaa seosta sähkövatkaimella 3–5 minuuttia, kunnes sokeri on kokonaan liuennut.

Siirrä sitten kulho pois liedeltä ja vatkaa marenkia voimakkaasti vielä 5–7 minuuttia, kunnes marenki on sileää, silkkistä, piukkaa ja siitä muodostuu pysyviä huippuja.

Siirrä marenki muovipussiin ja pursota siitä koristeet kakulle. Koristeet pysyvät hyvinä muutaman päivän ajan.

Lähde: Keittiön kautta-blogi

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit