Suolaisen piirakan pohja haussa? Tässä on paras, helpoin ja takuuvarma ohje - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Paras ja helpoin suolaisen piirakan pohjataikina on tässä – takuuvarma ohje

Herkullinen kylmäsavulohipiirakka sopii vaikka itsenäisyyspäivän juhlintaan.

Herkullinen kylmäsavulohipiirakka sopii vaikka itsenäisyyspäivän juhlintaan.

Julkaistu: 4.12. 7:00

Oletko etsinyt takuuvarmaa ohjetta suolaiseen piirakkapohjaan? Tässä se on, helppo taikina joka pysyy vuoan reunoilla ilman taiturointia.

Tämän lohipiirakan pohjataikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Joukossa on perunahiutaleita, joita löytää hyvin varustetun kaupan hyllyiltä helposti sieltä mistä muusijauheitakin.

Taikinaa varten sekoitetaan yhteen voisulaa, perunahiutaleita, jauhoja, leivinjauhetta ja vettä. Valmis taikina muistuttaa napakkaa perunamuusia, mutta sen rakenne napakoituu, kun perunahiutaleet imaisevat nesteen.

Taikina on helpointa taputella vuoan pohjalle ja reunoille lämpimänä. Tällöin se on helpommin muotoiltavissa eikä tartu juuri edes käteen.

Ennen paistamista taikina saa jähmettyä ja kiinnittyä vuokaan jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Kun piirasvuoka siirretään suoraan jääkaapista uuniin, taikina ei valahda reunoilta vuoan pohjalle vaan pitää muotonsa. Voit lisätä esipaistetun piiraspohjan päälle täytteet ja paistaa piirakan loppuun.

Katso lohipiirakan ohje Sopasta!

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit