Sami kehitti mokkapaloille reseptin, joka tekee tutusta herkusta käsittämättömän hyvää - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Sami kehitti mokkapaloille reseptin, joka tekee tutusta herkusta käsittämättömän hyvää

Kuvituskuva
Julkaistu: 29.11. 13:10

Keittiöpäällikkö Sami Lyly leipoo mokkapaloja sekä töissä että vapaalla. Tähän luksusversioon hän lisää roimasti suklaata.

Mikään ei ole suomalaisempi suklaaleivonnainen kuin mokkapalat. Siksi keittiöpäällikkö Sami Lyly tietää, että klassikon versioiminen herättää tunteita.

Samin Kuusi Palaa -ravintolan mokkapalat ovat luksusversio klassikosta.

– Ulkomaalaiset asiakkaat ovat olleet innostuneita kuullessaan, että annoksessa on suomalaista historiaa, hän kertoo.

Kolmen jääkiekkoilevan pojan isänä Sami on leiponut mokkapaloja myyjäisiin pellillisen jos toisenkin.

– Suklaaleivonnaisiin kannattaa aina laittaa ripaus suolaa, sillä suola taittaa suklaan rasvaisuutta ja korostaa sen makua. Jos sulatat suklaan vesihauteessa, pidä huoli, ettei suklaan joukkoon pääse vesihöyryä tai vettä, sillä se tekee suklaasta ryynimäistä, Sami vinkkaa.

Royal-mokkapalat

1 pellillinen

Valmistusaika: 50 minuuttia + pohjan jäähtyminen

Pohja:

250 g tummaa suklaata (60 %)

250 g maitosuklaata

500 g voita

8 dl tomusokeria

8 kananmunaa

ripaus suolaa

Mokkakuorrutus:

50 g voita

¼ dl kahvia

3 dl tomusokeria

¼ dl kaakaojauhetta

Päälle:

Strösseleitä (syötäviä kukkia)

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Sulata myös voi ja sekoita suklaan kanssa tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää suola. Lisää sokeri ja kananmunat taikinaan ja sekoita. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille.

  2. Paista noin 30 minuuttia. Pohja saa jäädä hieman raa’aksi. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin.

  3. Valmista mokkakuorrutus. Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna jäähtyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Vatkaa vatkaimella vaahdoksi.

  4. Revi kakkupohjasta haluamasi kokoisia palasia ja laita kulhoon. Pursota kuorrutetta päälle pursotinpussista tai levitä suoraan paloille. Ripottele strösseleitä päälle. Koristele syötävillä kukilla.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Me Naisissa. Voit lukea sen täältä.

Lue myös:

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit