Helsinkiläisbaari kahmii palkintoja – pääsi nyt 50 Best Discovery -listalle ainoana suomalaisbaarina - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Helsinkiläisbaari kahmii palkintoja – pääsi nyt 50 Best Discovery -listalle ainoana suomalaisbaarina

Bar Runar toimii hotellin yhteydessä.

Bar Runar toimii hotellin yhteydessä.

Julkaistu: 26.11. 16:13

Suomalaisia ravintoloita ja yksi baari noteerattiin uudessa, kansainvälisessä 50 Best Discovery -portaalissa.

Helsingissä sijaitseva Bar Runar on valittu uuteen, marraskuussa lanseerattuun The World’s 50 Best Discovery -ravintolaportaaliin.

The World’s 50 Best Restaurants ja The World’s 50 Best Bars -listaukset tehdään kerran vuodessa. 50 Best Discovery -portaaliin pääsevät ne ravintolat ja baarit, jotka ovat saaneet riittävästi mainintoja The World’s 50 Best -äänestysraadilta. Uusi ravintolaportaali koostuu tuhansista ravintoloista ja baareista ympäri maailmaa.

Uudelle 50 Best Discoveryn listalle pääsi Bar Runarin lisäksi suomalaisia ravintoloita. Sivustolla mainitaan Helsingissä sijaitsevat Maannos, Grön, Olo ja Ora sekä Turussa sijaitseva Kaskis.

Bar Runar on avattu vuonna 2016. Yritys kertoo tiedotteessaan, että sen tavoite oli muuttaa helsinkiläistä baarikulttuuria.

– Missään vaiheessa emme halunneet olla pelkkä cocktail-baari. Ideana oli luoda kokonaisuus, jossa yhdistyvät persoonallisuus, laadukkaat viinit, helposti lähestyttävät oluet ja käsityönä tehdyt cocktailit sekä rento ilmapiiri ilman turhaa kiristelyä. Musiikki on aina soinut lujaa. Tämä on ollut myös suurin syy siihen, että asiakaskuntamme on erittäin laaja ja ihmiset ovat diganneet tekemisestämme, Bar Runarin baarimestari Turo Kotajärvi kertoo.

– Kansainvälisesti arvostettu 50 Best Discovery -maininta on iso osoitus siitä, että ollaan onnistuttu tekemään jotain ainutlaatuista, hän sanoo myös.

Baari on voittanut myös Suomen paras baari -tittelin Tiskillä-kilpailussa, joka on järjestetty nyt kahtena vuonna, 2018 ja 2019. Lisäksi Bar Runar palkittiin vuonna 2018 Nordic Bar Awards -kilpailussa sarjassa Best Bar Team & Best Bar in Finland. Vuonna 2017 baari palkittiin Bartenders’ Choice Awardsissa Best Atmosphere -palkinnolla ja seuraavana vuonna Best Cocktail Bar in Finland -palkinnolla.

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit