Näin ammattikokki tekee uuniperunat: Folio on jäänne vanhasta tavasta ja tekee potuista mössöä, hän sanoo - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näin ammattikokki tekee uuniperunat: Folio on jäänne vanhasta tavasta ja tekee potuista mössöä, hän sanoo

Ammattikokin uunipotut tarjotaan herkullisen kylmäsavuporotäytteen kanssa.

Ammattikokin uunipotut tarjotaan herkullisen kylmäsavuporotäytteen kanssa.

Julkaistu: 27.11. 7:00

Kokki Lari Heleniuksen niksillä rakastetuista uuniperunoista tulee entistäkin parempia.

Uuniperunat ovat täydellistä tarjottavaa loppusyksyn iltoihin. Ne kypsyvät uunissa ihan itsestään. Lisukkeeksi voi varata erilaisia täytteitä, joista jokainen saa kasata perunoiden päälle mieleisensä.

Oheinen uuniperunaohje on Michelin-ravintola Olossa kokkaavan Lari Heleniuksen käsialaa. Tähtikokki kypsentää perunoita ensin hetken kuumassa uunissa ja laskee loppukypsennyksen ajaksi lämmön lempeämpiin lukuihin.

Helenius ei suosittele käyttämään foliota perunoiden päällä, sillä metallikääre tekee potuista mössöä. Foliosta tulee lisäksi vain turhaa roskaa.

– Perunan piilottaminen folioon on kumma jäänne ajoilta, jolloin uuniperunoita myytiin noutoruokana, Lari sanoo.

Katso ohje Sopasta!

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit