Poronkäristys on ikihyvä talvikauden ruoka – näin onnistut aina - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Poronkäristys on ikihyvä talvikauden ruoka – näin onnistut aina

Poronkäristys on herkkua kuohkean perunamuusin kanssa.

Julkaistu: 20.11.2019 7:00

Perinteinen poronkäristys onnistuu aina, kunhan varaat vain riittävästi aikaa kypsymiseen.

Poronkäristystä myydään kaupoissa monessa muodossa. On paistikäristystä, perinteistä käristystä ja maseerattuna eli jauhettuna myytävää pikakäristystä. Käristyslihan voi valmistaa itsekin vuolemalla poron kohmeista paistia, lapaa tai etuselkää ohuiksi lastuiksi.

Valitsit minkä käristyslihan hyvänsä, et voi epäonnistua, jos ruskistat lihan ensin pienissä erissä kuumassa padassa tai pannulla ja haudutat sen huolella mureaksi.

Vaikka käristysliha on ohuina lastuina, lihassa on sidekudosta, joka tarvitsee mureutuakseen pitkän haudutuksen.

Pikakäristyksen haudutuksessa voi toki olla suurpiirteisempi, mutta senkin maku vain paranee hauduttamalla. Tarkista lopuksi maku ja lisää suolaa ja halutessasi vielä ekstranokare voita.

Katso poronkäristyksen ohje Sopasta!