Kuin mummolassa! Tomaattiliemessä hautuneet silakat sulavat suuhun - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kuin mummolassa! Tomaattiliemessä hautuneet silakat sulavat suuhun

Silakkarullat muhivat helpossa öljy-tomaattikastikkeessa kypsiksi kuin itsekseen.

Silakkarullat muhivat helpossa öljy-tomaattikastikkeessa kypsiksi kuin itsekseen.

Julkaistu: 19.11. 7:00

Kun saat käsiisi tuoreita silakoita, tee klassisia silakkarullia. Ohje on ihanan yksinkertainen.

Itämeren silakat kuuluvat WWF:n Kalaoppaassa suositeltaviin vihreän valon kaloihin. Niiden syöntiä olisi siis varaa lisätä reilusti nykyisestä.

Fileinä ostetuista silakoista saa helppoa arkiruokaa. Kokeile vaikka tätä kirjailija Kati Tervon ohjetta. Siinä silakat kypsennetään makoisassa tomaattiliemessä uunissa.

Pitkä kypsennys saa mahdolliset silakoiden ruodot pehmenemään ja tekee rakenteesta suussa sulavan.

Kypsyviä silakoita ei tarvitse vahtia, ja samalla ehtii keittää vaikka perunat.

Jos rullia jää yli, ne maistuvat mainioilta kylminä voileivän päällä.

Katso tomaattisilakoiden ohje Soppa365:stä!

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit