Tarun kolmen aineen herkulliset suklaatryffelit on todella helppo tehdä – ihana lahjaidea! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tarun kolmen aineen herkulliset suklaatryffelit on todella helppo tehdä – ihana lahjaidea!

Kuvituskuva
Julkaistu: 17.11. 13:00

Itse tehdyt suklaakonvehdit ovat loistavia lahjoja tai tarjottavia.

Kun marraskuun puoliväli on ylitetty, ajatukset kääntyvät jo pikkuhiljaa kohti joulua. Vaikka jouluun on vielä hyvin aikaa, joulunodotus menee yleensä todella nopeasti. Nyt onkin hyvä aika suunnitella pieniä, syötäviä lahjaherkkuja, sekä joulupöydän tarjottavia.

Nämä kolmen raaka-aineen likööritryffellit valmistuvat helposti ja aika nopeastikin. Ne voi tarjoilla pikkujoulupöydässä tai paketoida lahjaksi läheisille.

Makua voit muutella vaihtamalla tässä reseptissä olevan toffeeliköörin johonkin toiseen kermapohjaiseen likööriin. Eri makuisia likööreitä käyttämällä voisi tällä reseptillä kasata vaikka kokonaisen konvehtirasiallisen tryffeleitä.

Kuvituskuva

Kolmen aineen likööritryffelit

200 g tummaa suklaata

100 g maitosuklaata

1 dl toffeelikööriä

Koristeluun:

kaakaojauhetta

Valmistusohjeet

  1. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja laita kuumuutta kestävään kulhoon.

  2. Mittaa likööri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

  3. Kaada kuuma likööri suklaarouheen päälle ja anna kuuman liköörin sulattaa suklaata hetken aikaa.

  4. Sekoita massa hyvin. Jos suklaa ei sula kokonaan, niin jatka lämmitystä mikrossa miedolla teholla, lyhyen aikaa kerrallaan.

  5. Kun tryffelimassa on kokonaan sulanut, anna sen jäähtyä hetki ja nosta tryffelimassa jääkaappiin viilenemään ainakin parin tunnin ajaksi.

  6. Pyörittele jäähtynyt tryffelimassa palloiksi ja kierittele lopuksi halutessasi esimerkiksi kaakaojauheessa.

  7. Tämän jälkeen tryffelit ovat valmiit pakattavaksi lahjapakkauksiin tai tarjoiltavaksi.

Kuvituskuva

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit