Glögikauden nopea herkku! Valmistaikinasta pyöräytetyissä voisarvissa on mehevä täyte - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Glögikauden nopea herkku! Valmistaikinasta pyöräytetyissä voisarvissa on mehevä täyte

Rapeaa ja mehevää! Valkosipulivoilla ja ilmakuivatulla kinkulla täytetyt voisarvet maistuvat glögin kanssa.

Julkaistu: 16.11.2019 8:00

Mitä tarjota glögin kanssa? Täytettyjä voisarvia! Rapeissa sarvissa ihastuttaa mehevä valkosipulivoitäyte.

Pikkujouluaikaan on matala kynnys kutsua ystäviä kylään ihan vain glögille. Riittää, kun glögin kanssa on tarjolla jotain pientä suolaista.

Helpoimmat pikkusuolaiset tarjottavat syntyvät valmiista croissant-taikinasta, jota myydään purkissa kaupan kylmätiskissä. Kun taikinaan kääräisee mehevät täytteet, voisarvet käyvät hyvin rennosta iltapalasta.

Samalla vaivalla voi valmistaa sarvia vaikka pellillisen.

Tässä ohjeessa taikinaan kääritään pehmeää, valkosipulilla maustettua voita, ilmakuivattua kinkkua ja tuoreita yrttejä.

Ohje sopii kuitenkin hyvin muunneltavaksi. Valkosipulivoin voi korvata halutessaan maustetulla tuorejuustolla tai pestolla. Kinkun sijaan täytteeksi sopii vaihteeksi vaikka suikale kylmäsavulohta.

Katso ohje Sopasta!