Jos et jaksaisi kokata, tee uunipastaa – kippaa kuiva pasta ja muut ainekset samaan vuokaan, uuni hoitaa loput - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Jos et jaksaisi kokata, tee uunipastaa – kippaa kuiva pasta ja muut ainekset samaan vuokaan, uuni hoitaa loput

Herkullinen uunipasta saa makunsa liemestä ja pinnalla paahtuvasta pekonista.

Herkullinen uunipasta saa makunsa liemestä ja pinnalla paahtuvasta pekonista.

Julkaistu: 13.11. 7:00

Mehevän uunipastan salaisuus? Iso nippu lehtikaalia, kermainen liemi sekä pekonipeitto, jonka alla pasta saa muhia rauhassa kypsäksi.

Uunipastan ideana on latoa kuiva pasta, kasvikset ja muut ainekset isoon uunivuokaan ja kaataa päälle runsaasti lientä, jonka kanssa pasta saa muhia uunissa kypsäksi. Kypsymisen aikana pasta imaisee nestettä, mutta samalla sitä irtoaa myös muista aineksista.

On tärkeää lisätä neste pastavuokaan kiehuvan kuumana, jolloin ainesten kypsyminen alkaa saman tien. Tarkkaile loppuvaiheessa, onko vuoassa nestettä riittävästi ja lisää sitä tarvittaessa hieman.

Ruuanvalmistusta voi nopeuttaa entisestään sekoittamalla ainekset lientä vaille valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana.

Katso helppo ohje Soppa365:stä!

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit