Taru teki täydellisen jälkiruoan talven juhliin – kuin jäätelöä!

Julkaistu:

Pullahiiri
Tarun kaunis ja herkullinen marjajäädyke sopii täydellisesti loppuvuoden jälkkäripöytään.
Tämä marjajäädyke tuo palan kesää talviseen jälkiruokapöytään. Marjajäädyke sopii erinomaisesti pikkujouluihin tai joulupäivän kahvipöytään tarjolle.

Voit valmistaa tämän herkun joko tuoreista marjoista tai pakastemarjoista. Marjajäädyke muistuttaa paljolti itse tehtyä jäätelöä, mutta tämän valmistamiseen et tarvitse jäätelökonetta. Tätä reseptiä voit varioida moneen eri makuun käyttämällä erilaisia marjoja.

Jos haluat jäädykkeeseen mahdollisimman tasaisen koostumuksen, niin voit painella marjamassan myös siivilän läpi, jolloin saat siivilöityä sattumat pois jäädykemassasta.


Tarjoile marjajäädyke kumoamalla se tarjoiluastialle ja koristelemalla tuoreilla marjoilla sekä kermavaahdolla. Kermavaahto ei tarvitse lisätä kuin aavistus vaniljan makua vaniljasokerin muodossa. Makeuttamaton kermavaahto tasapainottaa mukavasti makean jäädykkeen makua.

Jos kondensoitu maito ei ole vielä ennestään tuttu tuote, niin löydät sen kauppojen leivonta-, maito- tai säilykehyllystä. Kondensoitu maito on pakattu säilykepurkkiin ja se on makeutettua maitotiivistettä.

Kondensoitu maito on erinomainen raaka-aine muun muassa itse tehtyihin jäätelöihin, jos jäätelökonetta ei ole käytössä jäätelömassan valmistamiseen.

Marjajäädyke

400 g marjoja

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vettä

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia

1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

4 dl vispikermaa

Koristeluun:

1 dl vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

tuoreita marjoja

Valmistusohjeet

 1. Mittaa marjat, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä seosta noin kymmenen minuutin ajan.
 2. Soseuta marjat haarukalla ja kaada kulhoon. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan.
 3. Sekoita joukkoon maustamaton jogurtti sekä kondensoitu maito.
 4. Anna seoksen jäähtyä noin puolen tunnin ajan jääkaapissa.
 5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele kermavaahto jäähtyneen jäädykeseoksen joukkoon. Kaada jäädykeseos noin kahden litran vetoiseen kakkuvuokaan ja pakasta hyvin suojattuna.
 6. Vatkaa koristelun tarkoitettu vispikerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla juuri ennen tarjoilua.
 7. Lämmitä vuoan reunoja esimerkiksi upottamalla vuokaa varovasti kuumaan veteen. Ole varovainen, ettei vettä pääse jäädykkeen joukkoon. Kuivaa vuoka ja kumoa jäädyke tarjoiluastialle.
 8. Kun saat kakun irrotettua vuoasta, pursota kermavaahto kakun päälle ja asettele marjoja marjajäädykkeen koristeeksi.
 9. Anna jäädykkeen pehmentyä huoneenlämmössä hetken ajan ennen tarjoilua.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt