Palapaisti on pyhäinpäivän perinneruoka – salaisuus on oikein ruskistetussa lihassa

Julkaistu:

Soppa365
Mureaksi hautunutta lihaa ja ihanaa, suurustettua kastiketta.
Pyhäinpäivänä kannattaa kaivaa klassikkoruuan ohje esiin.

Perinteisessä palapaistissa on vain vähän aineksia, joten sen maku perustuu hyvin ruskistettuun lihaan. Tärkeintä on siis ottaa liha ajoissa huoneenlämpöön, jotta se ei jäähdytä pannua ja hidasta ruskistumista.

Liha kannattaa myös ruskistaa pienissä erissä.

Kuten muistakin klassikko-ohjeista, myös palapaistista on useita versioita. Tässä ohjeessa kastikkeen maku ja väri saadaan aikaan tomaattipyreellä. Sen ansiosta haudutusliemestä tulee myös hieman hapan, minkä ansiosta porkkanat eivät hajoa liemeen pitkänkään haudutuksen aikana.

Hyvä haudutuslämpötila on sellainen, että pata kiehuu aivan hiljaa poreillen. Näin sidekudospitoinen liha pehmenee herkulliseksi.

Katso ohje Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt