Pehmeä ja lempeä lohtusoppa karkottaa vilun

Julkaistu:

Soppa365
Amerikkalaisilla on kanakeittonsa – japanilaisten lohturuokaa taas on pehmeä maissikeitto.
Vaaleankeltainen, soseutettu maissikeitto on japanilaisten lohturuokaa. Keiton suosiosta kertoo jotain se, että Japanissa sitä voi ostaa jopa tölkeissä.

Keitto on kuitenkin helppo valmistaa itse. Tarvitaan vain sipulia, jauhoisia perunoita ja pakastemaissia, joista soppa saa ruokaisan ja sakean koostumuksensa. Kun nesteeksi lisätään kanalientä ja kermaa, ollaan lohturuuan ytimessä.

Ruokalusikallinen miriniä eli makeaa japanilaista riisiviiniä taittaa sopivasti lempeän keiton makua. Miriniä löytyy helposti kaupan Japani-hyllystä.

Katso maissikeiton ohje Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt