Kokeile välillä suolaisia keksejä – Tarun ohjeessa ne kätkevät sisälleen herkullisen yllätyksen

Julkaistu:

Pullahiiri
Monet pitävät enemmän suolaisista, kuin makeista herkuista. Nämä keksit sopivat täydellisesti kahvipöydän tarjottaviksi.
Herkulliset itse tehdyt suolaiset keksi kätkevät sisäänsä herkullista parmesaanijuustoraastetta.

Näitä ihanan mureita keksejä voi herkutella erilaisten marmeladien kanssa tai tarjoilla keksit osana juustotarjotinta. Suolakeksejä voi valmistaa myös ystävälle lahjaksi. Keksejä voi maustaa erilaisilla yrteillä oman maun mukaan.

Kuvissa näkyvä rosmariini sopisi näihin suolaisiin leivonnaisiin erinomaisesti.

Taikina on helppo valmistaa monitoimikoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa, mutta jos sinulla ei ole käytössä monitoimikonetta, niin voit valmistaa taikinan myös ilman konetta. Raasta juusto silloin hienoksi raasteeksi raastimella.

Mittaa kulhoon kylmä voi, vehnäjauhot, juustoraaste ja suola. Nypi taikina hienoksi muruksi ja lisää joukkoon kananmuna. Työstä seos tasaiseksi taikinaksi. Leivo taikina kekseiksi alla olevan ohjeen mukaisesti.

Halutessasi voit korvata osan vehnäjauhoista myös täysjyvävehnäjauhoilla.


Suolakeksit parmesaaniraasteella

4 dl vehnäjauhoja

80 g parmesaanijuustoa

1/2 tl suolaa

200 g kylmää voita

1 kananmuna

Valmistusohjeet

  1. Mittaa leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon vehnäjauhot, parmesaanijuusto sekä suola.
  2. Pyöräytä seos sekaisin niin, että se on tasaista murua. Paloittele kylmä voi pieneksi ja lisää jauhojen joukkoon.
  3. Laita monitoimikone päälle ja pyöräytä seos tasaiseksi muruksi.
  4. Lisää murun joukkoon kananmuna ja työstä seos käsin tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu kovin pehmeältä ja vaikealta käsitellä, niin nosta se hetkeksi jääkaappiin ennen kaulimista.
  5. Kauli taikina jauhotetulla leivonta-alustalla ohueksi levyksi.
  6. Ota taikinalevystä muotilla haluamiasi kuvioita. Laita kuviot kahdelle uunipellille leivinpapereiden päälle.
  7. Nosta uunipellit kylmään vähintään kymmenen minuutin ajaksi.
  8. Lämmitä uuni sillä aikaa 175-asteiseksi ja paista suolakeksejä noin 12 minuutin ajan uunissa, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan.
  9. Tarjoile makeiden hillojen tai maukkaiden juustojen kanssa!

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt