Näin Anni Hautala valmistaa nopean uunilohen perheelleen, lisää mukaan antimia pakastelaarista: ”Lopputulos on tosi hyvää!”

Julkaistu:

Arkiruoka
Uunilohta voi valmistaa monin eri tavoin. Näin suosikkijuontaja kokkaa sen omalle perheelleen.
Uunilohi on suomalaisten arkiruokien kestosuosikki. Ohjeita on yhtä monta kuin tekijöitäkin.

Tv-juontajana ja radioäänenä tunnetun Anni Hautalan tavassa tehdä uunilohi voi olla kuitenkin jotakin uutta. Resepti julkaistiin hänen ensimmäisessä reseptikirjassaan Annin ruokakirja (Otava 2017). Hautala ei ole ruoka-alan ammattilainen, mutta on innokas ja taitava kotikokki. Tänä vuonna ilmestyi ruokakirjan toinen osa, josta kerroimme aiemmin.


Anni Hautala kirjoitti ensimmäisen kirjansa esipuheessa tarjoavansa ideoita tavallisille kotikokeille tilanteisiin, joissa ei vain yksinkertaisesti keksi, mitä tekisi ruoaksi. Hautalan uunilohi voikin olla varteenotettava vaihtoehto, jos tuttuun ja turvalliseen omaan reseptiin haluaa joskus vaihtelua.

Kerroimme aiemmin myös toisesta, hieman tavanomaisesta poikkeavasta uunilohiohjeesta. Siinä uunilohi tehdään venäläisiä ohjeita mukaillen, ja mukaan lisätään muun muassa suolakurkkua.

Piutpaut klassiselle perussäännölle

Anni Hautala ei täysin noudata ammattikokkien ohjeita, joissa kehotetaan olemaan varovainen lohen paistoajassa, jotta kala ei menettäisi mehukkuuttaan ja jäisi kuivaksi.

– Meidän perheessä kaikki pitävät enemmän kuivasta kuin mehevästä lohesta, joten meillä paistoaika on pitkä, Hautala kirjoittaa rempseästi uunilohen reseptissään.

Annin uunilohessa uutta voi olla se, että siinä käytetään myös pakastekatkarapuja. Tässä ohjeessa lohi maustetaan reilulla määrällä sitruunamehua, tuorejuustoa sekä smetanaa.

– Lopputulos on tosi hyvää, Anni Hautala lupaa kirjassa.

Nopea uunilohi

n. 500 g lohifileetä

1 sipuli

1/2 sitruunan mehu

suolaa

180 g pakastekatkarapuja

200 g tuorejuustoa (makusi mukaan maustettu)

120 g smetanaa

sitruunaa, tilliä, suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Aseta lohifilee korkeareunaiseen uunivuokaan.
  3. Silppua sipulit ja jäiset ravut tasaisesti lohen päälle.
  4. Tuorejuuston voit valita makusi mukaan, olen itse käyttänyt ruohosipuli- tai sienituorejuustoja. Tai sitten maustat smetanan esimerkiksi sitruunalla, tilillä, suolalla ja pippurilla.
  5. Sekoita smetana ja tuorejuusto keskenään ja kuorruta lohi.
  6. Paista uunissa 25–40 minuuttia.
Resepti: Anni Hautala, Annin Ruokakirja (Otava 2017)


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt