Tarun ihana smoothie ei kaipaa yhtään sokeria – kaunis herkku valmistuu nopeasti

Julkaistu:

Pullahiiri
Herkullinen smoothie-kulho on ihana tapa aloittaa aamu.
Smoothiet pysyvät edelleen suosiossa. En ihmettele sitä yhtään, koska niistä saa muunneltua helposti moneen eri makuun sopivia aamupaloja sekä välipaloja.

Näihin ei tarvitse erikseen lisätä makeutta, koska hedelmät makeuttavat smoothien juuri sopivasti. Smoothiessa on myös helppo huomioida erilaiset ruoka-aineallergiat, koska raaka-aineita voi muunnella oman maun mukaan.

Smoothien voit valmistaa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Smoothien voit tehdä käyttämällä pelkästään erilaisia marjoja, hedelmiä ja jäitä, mutta minä lisään yleensä hedelmien ja marjojen joukkoon myös proteiinipitoista maitorahkaa tai muuta vastaavaa tuotetta.

Maidon määrällä voit vaikuttaa smoothien paksuuteen. Tämä alla oleva resepti on tällä kertaa lusikoitava versio.

Koristele smoothie-annos kauniisti tuoreilla marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä tai vaikka tuoreilla yrteillä.


Mango-banaanismoothie

(1–2 annosta)

200 g mangoa (tuoretta tai pakastettua)

1 banaani

1 dl maitoa

200 g maitorahkaa

Koristeluun:

tuoreita hedelmiä ja marjoja

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kaikki smoothie-ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä kaikki tasaiseksi massaksi.
  2. Kaada valmis smoothie yhteen tai kahteen jälkiruokakulhoon. Koristele smoothie tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.
  3. Jos haluat smoothiesta juotavan version, niin lisää silloin maitoa niin paljon, että smoothie on tarpeeksi notkeaa.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt