Tämän leivän osaa leipoa kuka vain! Muhkea ja herkullinen peltileipä saa makua pestosta

Julkaistu:

Soppa365
Muhkea leipätaikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Makunsa leipä saa valmispestosta.
Peltileivän ideana on taklata leiväntarve yhden pellin taktiikalla. Tässä peltileivässä on makuaineena reilu purkillinen punaista pestoa. Siitä leipä saa myös tarvittavan öljyn ja osan suolasta.

Mitä pehmeämmän taikinan teet, sitä mehevämpi leivästä tulee. Taikinaa ei tarvitse vaivata, joten voit tehdä sen upottamatta käsiäsi taikinaan. Pellille taputtelu on kuitenkin helpointa tehdä käsin. Pyöräytä kädet tällöin kunnolla jauhoissa.

Koska taikina on kosteaa, sitä ei kannata peitellä leivinliinalla. Nosta sen sijaan pellin päälle toinen, ylösalaisin käännetty pelti, jonka alla leipä saa kohota rauhassa ilman, että sen pinta kuivuu.

Sitten leipä onkin valmis uuniin!

Katso pesto-peltileivän ohje Soppa365:stä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt