Satu kokeili kotona Kari Aihisen kalareseptiä – lopputulos näytti aivan muulta kuin kirjan kuvassa: ”Hyvin oudon oloinen yhdistelmä toimi”

Julkaistu:

Ruokakirja
Ilta-Sanomien Satu Warma kokeili Kari Aihisen tuoreen kirjan reseptiä. Annoksen lisuke kuulosti erikoiselta, mutta yllätti herkullisuudella.
Testissä: Kari Aihinen, Kapen parhaat (Tammi 2019)

Mikä: TV:stäkin tuttu Kari Aihinen kannustaa perheitä kokkaamaan yhdessä ja kokeilemaan. Yrityksen ja erehdyksen kautta syntyvät taitavat ruoanlaittajat!

Miellytti: Monipuolinen valikoima niin salaatteja, lisukkeita, jälkiruokia, kasvis-, kala-, kana- kuin lihareseptejäkin. Mittojen muuntotaulukosta paljon plussaa.

Mietitytti: Kaikista annoksista ei ole kuvaa. Olisi kiva nähdä, miltä onnistuneen annoksen tulisi näyttää.

Minä kokeilin: Ruotojen repiminen oli viedä elämänhaluni, mutta valmiit haukikebabit maistuivat. Kiivisalsa yllätti täysin: etukäteen ajateltuna hyvin oudon oloinen yhdistelmä toimi erinomaisesti.


Haukikebab, suolapähkinädippi ja kiivisalsa

400 gr haukifileetä nahattomana ja ruodottomana

1 tl suolaa

3–4 dl kuohukermaa

3 kananmunan keltuaista

1–2 rkl korppujauhoa

1 dl soijakastiketta (ketjap manis)

Suolapähkinädippi:

2 dl suolapähkinöitä

1 valkosipulinkynsi

1 dl rypsiöljyä

1–dl vettä

suolaa, mustapippuria

Kiivisalsa:

2 kiiviä

4–6 kevätsipulia

1 vihreä chili

6 oksaa korianteria

2 rkl riisiviinietikkaa

1/2 dl rypsiöljyä

1 rkl ruokosokeria

suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin pähkinädippi. Laita suolapähkinät, murskattu valkosipulinkynsi, öljy ja puolet vedestä tehosekoittimeen. Nestettä tulee olla sen verran, että pähkinät juuri ja juuri peittyvät.
  2. Jauha tehosekoittimella pyreeksi. Notkista dippiä vedellä tarpeen mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Tee kiivisalsa. Kuori kiivit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  4. Leikkaa kevätsipulit ja chili ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset yhteen salsaksi. Tarkista maku.
  5. Leikkaa hauki pieniksi paloiksi ja jauha yleiskoneessa hienoksi massaksi.
  6. Lisää suola ja kerma ohuena nauhana. Lisää lopuksi keltuaiset ja korppujauhot.
  7. Muotoile massasta ohuita, parin sormen paksuisia ja noin 15-senttisiä tankoja.
  8. Esikypsennä tankoja 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pujota tangot varrastikkuihin ja grillaa ketjap manis -kastikkeella valellen, kunnes haukikebabit ovat kauniin värisiä.
  9. Tarjoile kuumina suolapähkinädipin ja kiivisalsan kanssa.
Kerroimme Kari Aihisen uudesta kirjasta syyskuussa.

Lue myös: Kari Aihisen helppo arjen ”pelastajaruoka” ja nyrkkisääntö, jolla jauhelihan paistaminen onnistuu paremmin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt