12 arjen pelastajaruokaa, jotka valmistuvat uunissa samalla kun oikaiset sohvalle

Julkaistu:

Uuniruoat
Uuniruoissa on monta hyvää puolta. Ne ovat helppoja valmistaa ja ohjeita voi varioida vapaasti lisäämällä omia lempiaineksia ja mausteita.
Uuniruoat valmistuvat helposti ja stressittömästi. Siksi ne ovatkin loistava valinta esimerkiksi lomaviikolle tai arkea helpottamaan.

Keräsimme Ruokalan reseptiarkistosta hyviä uuniruokaohjeita ideoiksi. Joukossa on klassikoita, kuten kaalilaatikkoa ja merimiespataa, mutta myös muita vaihtoehtoja, joita kannattaa kokeilla. Ainoat hieman muita enemmän vahtimista vaativat ruoat ovat peltilihapiirakka ja lohinyytit.

Uuniruokien kylkeen sopii esimerkiksi coleslaw, jonka voi tehdä mistä tahansa kaalista. Uuniruoissa ei tarvitse olla yhtä tarkka reseptien suhteen kuin vaikkapa monimutkaisempien kastikkeiden kanssa. Lisää tai poista aineksia oman mielen mukaan. Pelkästään jo uunissa paahdetut kasvikset ja hyvä dippi ovat kelpo ateria.

Uunia kannattaa hyödyntää kotikokkauksessa muutoinkin. Esimerkiksi sosekeitotkin voi valmistaa niin, että ainekset paahtaa uunissa ennen niiden soseutusta. Näin valmistuu esimerkiksi erittäin maukas paahdettu kukkakaalikeitto.

12 uuniruokaa

Broileria, sieniä ja fetaa uunissa


Peltiperunat, fetaa ja kasviksia


Korealaisittain maustettu lihapata


Meksikolainen uunimunakas

Peruna-lohipaistos

Savulohi-perunapaistos


Savutofu-perunakiusaus


Juuressose-jauhelihalaatikko

Lohi-kookosnyytit


Peltilihapiirakka rahka-voitaikinaan tehtynä


Kaalilaatikko


Kermainen merimiespata

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt