Hannan lasagne on niin helppo ja nopea, ettei uskoisi: Tämä herkkuruoka pelastaa, kun tulet väsyneenä kotiin

Julkaistu:

Arkiruokaohje
Vain neljän aineksen lasagnen nopeuden salaisuus on ravioleissa. Valkokastike skipataan, mutta ruoan herkullisuutta se ei vähennä.
Hanna Hurtta on arkiruokaohjeiden mestari. Hän jakaa herkullisia ja helppoja reseptejä Hannan soppa -blogissaan, jossa hän on aloittanut arkea helpottavia reseptejä käsittelevän sarjan kirjoittamisen.

Blogin ohjeissa ei ole aineksia, joiden löytäminen edellyttäisi erikoiskauppoja. Lapsiperhearkea elävä Hanna tietää myös, millainen ruoka lapsille maistuu.

Kerroimme toukokuussa Hannan ihanasta perunareseptistä. Blogissa julkaistiin myös hiljattain ohje, joka todellakin voi pelastaa. Varsinkin, jos päivän kiireiden jälkeen tarvitaan kunnon täyttävää ruokaa, mutta pidempään kokkailuun ei ole rahkeita tai aikaa.

Kyseessä on neljän aineksen lasagne, jossa ei tarvita valkokastikkeen tekemistä, eikä edes lasagnelevyjä. Levyt korvataan ravioleilla. Valkokastiketta ei tarvita, sillä mozzarella tuo ruokaan kermaisuuden ja pehmeän maun.

”Oiotaan sitten kunnolla”

Hanna kirjoittaa reseptistään hauskasti.

– Tämän reseptin kanssa mennään tosiaan sieltä, missä aidat ovat jo kaatuneet, mutta se sallittakoon aina välillä.

Hän kirjoittaa myös, että ruoan valmisteluun menee noin viisi minuuttia ja täysin valmista se on puolessa tunnissa. Siksi se onkin niin toimiva: nopea, mutta herkullinen.

– Raviolilasagne on todellista arjen pelastajaruokaa.

– Ja jos haluat päästä tämän ruoan kanssa vieläkin helpommalla, voit ostaa valmista juustoraastetta. Kun nyt kerran oikomaan lähdettiin, niin oiotaan sitten kunnolla, hitsi vie, Hanna kirjoittaa.
– Tää oli huippuresepti! Koko perhe tykkäsi, ohjetta kehuttiin Instagramissa.

Raviolilasagne (4–6 annosta)

500 g ravioleja

n. 800 g valmista pastakastiketta

2 dl raastettua pecorinoa tai muuta voimakasta juustoa

1 pallo mozzarellaa

(tuoretta oreganoa)

(chilihiutaleita)

Valmistusohjeet

  1. Levitä noin kolmasosa pastakastikkeesta uunivuoan pohjalle.
  2. Levitä päälle puolet ravioleista ja kolmasosa pecorino-juustosta.
  3. Lisää taas kolmasosa pastakastikkeesta, loput raviolit ja kolmasosa pecorinosta.
  4. Viimeiseen kerrokseen tulee loput kastikkeesta, loput pecorinosta ja mozzarella revittynä.
  5. Paista raviolilasagnea 200 asteessa noin puolisen tuntia, kunnes pinta on kauniin paistunut.
  6. Ripottele päälle tuoretta oreganoa ja tarjoile. Tarjoile valmiin ruoan kanssa chilihiutaleita lisäpotkua haluaville.
Lähde: Hannan Soppa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt