Makaronilaatikko ilman lihaa ja kananmunaa ei kalpene alkuperäiselle versiolle

Julkaistu:

Elämän makuja
Hyvä kasvisruoka voi olla aivan tavallisen makuista kotiruokaa.
Vegaanin makaronilaatikko ei kalpene alkuperäiselle versiolleen. Punajuuriletut on helppo ja nopea valmistaa, ja pitkään hautunut kasviskeitto tuo juuresten maut upeasti esiin.

Makaronilaatikko

400 g tummia makaroneja

1 kasvisliemikuutio

2 sipulia

1 pussi Muru-kauramurua

0,5 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

mustapippuria

200 g kaurafraichea

1,5 dl soijakermaa

vegaani juustoraastetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit kypsiksi kasvisliemessä. Hienonna sipulit ja ruskista öljyssä paistinpannulla. Kaada joukkoon Muru, mausta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Paista, kunnes seokseen on tullut paistopintaa.

Sekoita fraiche ja 0,5 dl soijakermaa ja puolella teelusikallisella suolaa.

Sekoita uunivuoassa valutetut makaronit, muruseos ja fraiche-seos.

Kaada joukkoon loppu soijakerma. Ripottele päälle juustoraaste ja nosta uuniin 20 minuutiksi, kunnes juusto on saanut vähän väriä.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4–6



Salvia-punajuuriletut ja vuohenjuustocreme

200 g punajuurta (2–3 kpl)

1 rkl salviaa

oliiviöljyä

0,5 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

1 dl kikhernejauhoja

3 valkosipulinkynttä

0,5 tl suolaa

mustapippuria

200 g vuohenjuustoa

150 g créme fraîchea

oliiviöljyä

Kuori punajuuret ja raasta ne. Hienonna kaksi oksaa salviaa. Kuullota punajuuriraaste ja salvia öljyssä noin 5 minuuttia. Sekoita kerma ja munat, vatkaa joukkoon kikhernejauhoja. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita jäähtynyt punajuuriraaste munaseokseen ja anna turvota 10 minuuttia.

Poista vuohenjuustosta kuori ja murenna juusto. Sekoita créme fraîchen joukkoon. Mausta mustapippurilla.

Paista letut pieniksi letuiksi lettupannulla tai neljäksi isommaksi letuksi isommalla pannulla.

Tarjoa vuohenjuustocremen kanssa.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4



Haudutettu linssi-juureskeitto

¼ juuriselleri

4 porkkanaa

pieni bataatti

2 sipulia

2 rkl oliiviöljyä

1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

1 tl suolaa

linssejä

200 g Vegaanista valkosipulituorejuustoa

1 ruukku timjamia

Kuori juurekset ja leikkaa kahden senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Kuumenna keittokattilassa oliiviöljy ja kuullota siinä juurekset. Kaada joukkoon vesi ja lisää liemikuutio.

Keitä kannen alla hiljaisella 40 minuuttia, kunnes juurekset ovat niin kypsiä, että ne alkavat hajota. Lisää valutetut linssit, ja kuumenna. Viimeistele keitto timjamilla.

Tarjoa keitto tuorejuuston kera.

Valmistusaika: 60 minuuttia

Annoksia: 4



IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt