Vohvelit kuin amerikkalaiset pannukakut – Tarun taikinassa on yllättävä aines hevi-osastolta

Julkaistu:

Pullahiiri
Taru teki ihanan täyteläisiä ja mausteisia vohveleita, jotka sopivat täydellisesti syksyyn.
Nämä herkulliset satokauden makean mausteiset porkkanavohvelit sopivat erinomaisesti tulevaan syyslomaviikkoon. Ensi viikolla vietetään nimittäin koulujen syyslomaa ympäri Suomen. Nämä herkut ovat mukavia valmistaa lasten kanssa yhdessä.

Nuoriso pystyy valmistamaan nämä vohvelit vaikka itsenäisesti, kunhan kuuman vohveliraudan kanssa ollaan varovaisia.

Porkkanavohvelit muistuttavat maultaan paljon porkkanakakkua. Ihana mausteisuus tulee taikinaan lisätyistä kanelista ja kardemummasta.

Voit tarjoilla vohvelit sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon, tuoreiden marjojen, hunajan, hedelmäsoseen tai vaikka jäätelön kanssa.


Tämä vohveliresepti sopii kaikille vohveliraudoille, kunhan noudatat käyttämäsi vohveliraudan käyttöohjetta. Jos et omista vohvelirautaa, niin voit paistaa taikinan myös paistinpannulla tai lettupannulla.

Taikina on sen verran paksua, että letut muistuttavat herkullisia amerikkalaisia pannukakkuja.

Porkkanavohvelit

(8 belgialaista vohvelia)

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1/2 tl kanelia

3 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

1 1/2 dl kermaa

1 1/2 dl maitoa

1 kananmuna

1 dl porkkanaraastetta

50 g voita

Valmistusohjeet
  1. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, kardemumma, kaneli, sokeri sekä suola.
  2. Lisää joukkoon kerma, maito, kananmuna sekä porkkanaraaste.
  3. Sulata voi ja lisää se vielä muun taikinan joukkoon.
  4. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Paista vohvelit vohveliraudalla vohveliraudan ohjeen mukaisesti.

40-vuotias Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt