Nyt on edullinen keitto! Samettinen soppa on myös helppo tehdä

Julkaistu:

Soppa365
Valitse isoimmat punajuuret ja keitä niistä kerralla kahden päivän soppa.
Syksyllä ei kannata ohittaa punajuurilaaria, kun juurekset ovat mehevimmillään. Poimi sieltä sosekeittoa varten isoimmat punajuuret, niin selviät kuorimisesta kätevimmin.

Punajuurten lisäksi soppaan pilkotaan porkkanoita, jotka antavat pehmeän ja makean maun. Kaikki juurekset voi leikata ronskeiksi paloiksi.

Keitto kannattaa valmistaa isossa kattilassa, jossa punainen liemi saa rauhassa kiehua ilman pelkoa sen pulppuilusta hellalle. Kun punajuuret tuntuvat haarukalla kokeiltaessa napakan kypsiltä, soppa on valmis soseutettavaksi.

Tämän sopan maku pyöristetään nokareella sulatejuustoa. Voit käyttää ihan yhtä hyvin myös tuorejuustoa tai kermaa. Kannattaa siis katsoa jääkaappiin, mikä purkki tarvitsee tyhjennystä ensimmäisenä.

Katso ohje Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt