Helsinkiin avautuva Mujin ravintola on Euroopan ensimmäinen ja sitä rakennetaan kaikessa hiljaisuudessa – tämä siitä voidaan kertoa nyt

Julkaistu:

Ravintolat
Japanilaisen Mujin Kamppiin avautuva ravintola on auki myös iltaisin.
Kerroimme syyskuussa, että japanilainen design-jätti Muji avaa marraskuussa Suomeen Euroopan suurimman myymälän. Liiketila sijaitsee Helsingin Kampin kauppakeskuksessa.

Tätä aiemmin lyhytaikaiset pop up -myymälät ovat kiinnostaneet suomalaisia.

Vuonna 1979 perustetun yrityksen filosofia perustuu askeettisiin ja kohtuuhintaisiin tuotteisiin, joiden tuotepakkauksissa ei korosteta tuotemerkkiä. Myymälöitä on ympäri Eurooppaa hieman alle kuusikymmentä. Suomalaiset ovat aiemmin hamstranneet yrityksen tuotteita esimerkiksi Tukholmasta.

Valikoimassa on paljon kodin käyttötavaraa, säilytykseen liittyviä tuotteita, kirjoja, huonekaluja, vaatteita ja elintarvikkeita.
Suomen liikkeessä tehdään nyt kuitenkin jotakin, mitä muissa Mujin Euroopan myymälöissä ei ole aiemmin ollut. Myymälän yhteyteen avataan isohko ravintola, joka on auki myös iltaisin.

Se on lajissaan Euroopan ensimmäinen. Asiakaspaikkoja tulee olemaan noin 200. Ravintola kattaa noin neljäsosan koko myymälän tiloista.


Kotimaisia ja japanilaisia herkkuja

Ravintolaa rakennetaan kaikessa hiljaisuudessa, eikä sen tarjonnasta anneta vielä kovinkaan tarkkoja tietoja. Jotakin tiedotteessa on kuitenkin avattu: ravintolan makumaailma edustaa suomalaisia ja japanilaisia makuja.

Sushia tai ramenia ei kuitenkaan tämänhetkisten tietojen mukaan tule ravintolassa olemaan, vaikka moni yhdistää juuri ne japanilaiseen ruokaan.

Ravintolassa on lämmintä ruokaa, lounasta ja illallista sekä kahvilatuotteita. Suomalaiset ruokatuotteet tulevat olemaan tarjonnassa ja esillä japanilaisten herkkujen lisäksi.

– Haluamme tukea paikallista ruokatuotantoa, Mujin toimitusjohtaja Toshihiko Tanaka kertoi aiemmin.

Yritys on tehnyt yhteistyötä sadan suomalaisen pientuottajan kanssa, joiden tuotteita on myös myynnissä. Ravintolan ruokatuotteiden suunnittelussa on ollut mukana keittiöpäällikkö Heikki Ahopelto.

Kerroimme lisäksi lauantaina, että suomalaisilla on hieman erilaisia lempituotteita kuin asiakkailla esimerkiksi muualla Euroopassa. Kun muualla suosituimmat tuotteet ovat kynttilät ja tuoksutuotteet, suomalaisasiakkailla on käytännöllisempiä suosikkituotteita.

– Kokeillessamme myyntiä huomasimme, että suomalaiset ostavat todella paljon ämpäreitä, Tanaka sanoi Helsingin Sanomille.

Muji avataan Kampissa 8. marraskuuta.


Lähde: Mellakka Helsinki

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt