Anni Hautalan lohikeitto pääsi yllättämään herkullisuudessaan – ”Ihan kuin olisi ravintolassa”, totesi maistajamies - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Anni Hautalan lohikeitto pääsi yllättämään herkullisuudessaan – ”Ihan kuin olisi ravintolassa”, totesi maistajamies

Toimittaja Kaisla Kuuskoski testasi Anni Hautalan ruokakirjan reseptin.

Tässä lohikeitossa ei ole perunaa, purjoa tai muita tuttuja.­

6.10.2019 15:31

Testissä: Anni Hautala: Annin ruokakirja 2 (Otava)

Mikä: Radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan toinen ruokakirja on täynnä helppoja reseptejä. Kirjassa on myös terveysosio grillattuine kaaleineen, mutta kevyemmät reseptit saa Hautalan mukaan myös ohittaa ja hypätä jälkiruokiin. Osassa resepteistä myös viinisuositukset.

Miellytti: Kirjassa on vähän kaikkea: drinkkejä, juhlasyötävää, pää- ja jälkiruokia. Reseptien yhteydessä on sympaattisia pieniä muistoja niihin liittyen. Poika on muun muassa nimennyt minestronekeiton Minecraft-keitoksi. Kinkkukiusauksien ja köyhien ritarien lisäksi mukana on twistaavampia reseptejä kuten mandariinikakku. Ohjeet ovat selkeät ja reseptit simppeleitä, kuten takakannessa luvataan. Sopii hyvin arkikokkailuun.

Mietitytti: Käytännössä kaikissa pääruoissa on lihaa. Arvio ruoanlaittoon kuluvasta ajasta helpottaisi reseptivalintaa.

Minä kokeilin: Lohikeitto pääsi aivan yllättämään herkullisuudessaan.

– Maistuu jotenkin ihan kuin olisi ravintolassa, totesi maistajamieskin.

Lime ja kookos antavat raikkaan tunnun lohikeittoon. Kevyessä keitossa ei ole perunaa tai muita peruskeittojuureksia: vain sipulia ja fenkolia. Epäilin etukäteen ja tein toisenkin pääruoan, mutta lopputulos oli täyttävä nappiosuma. Ei lainkaan tuttua (ihanaa) peruna-lohimössöä kermaseoksessa.

Reseptiä oli helppo seurata, eikä kokkaus vienyt kuin 20 minuuttia. Annoskokolupaus piti paikkansa: keitosta riitti hyvin pääruoaksi kahdelle.

Lohi-kookoskeitto

1 sipuli

1 fenkoli

öljyä

200 g lohta

400 ml kookosmaitoa

1 limen mehu

½ l kalalientä

suolaa

tilliä

Kuori ja pilko sipuli. Pilko fenkoli suupaloiksi. Kuullota sipuleita ja fenkolia lämmöllä muutama minuutti. Lisää kalaliemi ja kookosmaito.

Anna kiehua, kunnes fenkoli ja sipuli ovat kunnolla kypsyneet. Lisää kala ja limen mehu. Anna kiehahtaa ja kalan kypsyä. Tarkista suola ja koristele tillillä.

Viinisuositus: Gisselbrecht gewürztraminer tradition 2016

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit