Espoolaisen kahvilan jättikorvapuusteja kehutaan ”maailman parhaiksi” – Rovaniemellä on vieläkin jättimäisemmät

rac

Julkaistu:

Korvapuustipäivä
Tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää. Katso videolta, kuinka voit valmistaa niitä itse.
Kansallinen korvapuustipäivä on rantautunut Suomeen Ruotsista, missä sitä on vietetty vuodesta 1999 asti. Ruotsissa korvapuusti tunnetaan nimellä kanelipulla. Suomenkielisen korvapuusti-sanan alkuperää ei tarkoin tunneta.

Korvapuustipäivää vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2006.

Espoossa sijaitseva kahvila markkinoi Facebook-sivuillaan korvapuustipäivää jo ennakkoon muistuttamalla, että pullia kannattaa tilata korvapuustipäivää varten etukäteen, jotta ei jää ilman. Kaisan Cafe on tunnettu jättikorvapuusteistaan, joita kehutaan vuolaasti.

”Niistä on suurin piirtein tapeltu”

Esimerkiksi kahviloiden ja ravintoloiden asiakkaiden arvioita julkaisevassa TripAdvisorissa on seuraavia kommentteja:

– Tätä paikkaa ei voi ohittaa. Olen jopa vienyt Kaisan korvapuusteja Lontooseen, jossa niistä on suurin piirtein tapeltu.

– Tässä kahvilassa saa nautiskella maailman parhaimmat korvapuustit.

– Niin isot, että yhdestä riittää kahdelle, kiittävässä kommentissa kerrotaan.


Kahvilasta ei paljasteta, onko korvapuusteissa jokin erityinen salaisuus, joka selittäisi niiden suosion.

– Ne on rakkaudella leivottu, kahvilasta vastataan.

Kaisan Cafesta kerrotaan myös, että jättipuusti painaa 300–350 grammaa ja se on halkaisijaltaan 15 senttimetriä.

Se ei kuitenkaan ole välttämättä Suomen suurin.

Rovaniemen jättipuustit

Helsingin Sanomat tituleerasi vuonna 2014 mahdollisesti Suomen suurimmiksi korvapuusteiksi Rovaniemellä sijaitsevan Vintikkikahvion puusteja. Niiden halkaisija on 18 senttimetriä.


Kahviosta kerrotaan IS:lle, ettei kyseisten korvapuustien kokoa ole vuosien aikana muutettu.

– Kyllä ne ovat edelleen niitä samoja, kahviosta vastataan iloisesti.

Tieteellisen tarkkaa vastausta ei tietenkään toistaiseksi voida antaa siitä, ovatko Rovaniemen korvapuustit Suomen suurimmat.

Kotona leivotut korvapuustit ovat myös ihana asia. Katso artikkelin yllä olevalta videolta ohjeet niiden tekemiseen.

Perusohjeella onnistuu varmasti.

Korvapuustit

Pullataikina:

5 dl maitoa

50 g tuorehiivaa

2 dl sokeria

1–2 rkl kardemummaa

1 kananmuna

14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

1–2 tl suolaa

100 g pehmeää voita

Täyte:

100 g pehmeää voita

1 dl sokeria

2–3 rkl kanelia

Voiteluun:

kananmunaa

päälle raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon.
  3. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja muna. (Kananmunan voit jättää halutessasi myös pois)
  4. Sekoita suola jauhoihin. Lisää taikinaan vähän jauhoja ja sekoita. Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa.
  5. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa niin, että se irtoilee kulhon reunoista. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  6. Kun taikina on kohonnut, ota se pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoon.
  7. Levitä taikinalevyille pehmeää voita tasaiseksi kerrokseksi.
  8. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
  9. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat vinottain 5–8 cm:n paloiksi niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan, ja joka toinen toiseen suuntaan. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pulla pullistuu molemmilta puolilta.
  10. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa.
  11. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
  12. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt