5 vinkkiä, joiden avulla saat täydellisen pizzataikinan

Julkaistu:

Soppa365
Tässä uskomattoman yksinkertainen taikinaresepti, jolla rapeapohjaiset pizzat onnistuvat kotioloissakin.
  1. Älä vaivaa. Pelkkä reipas sekoittaminen puuhaarukalla riittää. Sen avulla taikinaan sitoutuu ilmaa, jota hiiva tarvitsee toimiakseen.
  2. Jätä taikina löysäksi. Löysä taikina on rapean pizzapohjan salaisuus. Jauhoja voit lisätä tarpeen mukaan muotoillessasi pizzoja.
  3. Varaa kohoamiseen aikaa. Jos mahdollista, ennakoi pizzanhimosi ja tee taikina kohoamaan 12 tuntia ennen pizzojen valmistusta. Pitkän kohotuksen aikana taikinaan syntyy makuaineita, jotka antavat pohjalle juurevan maun.
  4. Älä liioittele hiivan kanssa. Kun kohotusaika on pitkä, hiivaa tarvitaan todella vähän.
  5. Unohda öljy. Ilman öljyä taikinasta tulee keveämpi jolloin se kohoaa ilmavammaksi.
Pizzataikinan reseptin löydät Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt