Täydellinen kantarellipiirakka – murea pohja ja runsas täyte

Julkaistu:

Soppa365
Klassinen sienipiirakka sopii täydellisesti vierasruuaksi. Voit tehdä sen paitsi kantarelleista, myös suppiksista.
Murean pohjan salaisuus on nopeasti nypitty taikina. Jos omistat monitoimikoneen, voit tehdä taikinan myös sen avulla, sillä leikkuuterä hienontaa ainekset vaivaamatta niitä.

Jotta taikina pysyisi esipaiston aikana vuoan reunoilla, sen on hyvä antaa jähmettyä vuokaan jääkaapissa. Suoraan jääkaapista uuniin nostettu piirakkapohja alkaa paistua saman tien eikä valahda vuoan pohjalle niin helposti. Voit myös taputella taikinapohjan päälle leivinpaperin, joka estää taikinaa valumasta.

Koska sienet ovat kosteita, on olennaista sekoittaa juustolla höystetty muna-kermaseos paistettujen sienten kanssa yhteen eikä vain valuttaa sitä vuokaan sienten päälle. Näin kananmunat ja juusto sitovat sienet ja niistä irtoavan kosteuden meheväksi täytteeksi piirakalle.

Katso ohje Sopasta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt