Testasimme tuttuakin tutummat suodatinkahvit – voittaja yllätti

Julkaistu:

Kahvitesti
Saludo vei voiton, suomalaisten suosikki Juhla Mokka jäi häntäpäähän vaaleiden suodatinkahvien makutestissä.
Saludo vei yllättäen voiton Ilta-Sanomien makutestissä, jossa laitettiin paremmuusjärjestykseen vaaleapaahtoiset suodatinkahvit.

Oletus oli, että kuudesta testikahvista kallein, eli Presidentti saisi parhaat pisteet, mutta se ylsikin jaetulle kakkossijalle Pirkka Costa Rican kanssa.

Makuraadissa oli mukana Kurikan keskuskeittiön kuusi kokkia: Marja Mäkynen, Tuija Pykälämäki, Eija Leppinen, Heidi Luhtanen, Sanna Hopiavuori ja Anne Pitkämö sekä ruokapalveluesimies Anne Annala.

Raatilaiset kertoivat juovansa päivittäin yleensä joko Kulta Katriinaa tai Juhla Mokkaa. Sokkotestissä moni ei kuitenkaan tunnistanut omaa kahvimerkkiään.

– Vaikka juon paljon kahvia, en yleensäkään maista kahvien välillä eroja. Vain jos maku on jotenkin poikkeava, sitten kyllä huomaan eron, totesi Tuija Pykälämäki.

Makuerot myös testikahvien välillä todettiin pieniksi. Ainoastaan Rainbow jakoi mielipiteitä.

Se jäi pisteissä jumbosijalle, mutta sai myös uuden ystävän, sillä Heidi Luhtanen tykästyi edulliseen S-kaupan kahviin niin, että antoi sille täydet viisi pistettä.

– Kahvi maistui ensin vähän kitkerältä ja tummapaahtoiselta. Yleensä en pidä tummapaahtoisista, mutta tässä jälkimaku oli pehmeä, juuri semmoinen hyvä, hän maiskutteli.

Jos grafiikka ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kiinnostavaa oli, että Luhtanen antoi Juhla Mokalle vain yhden ainoan pisteen, vaikka on vannoutunut Juhla Mokan käyttäjä.

Hän ei ollut uskoa korviaan, kun kuuli antaneensa heikoimmat pisteet juuri omalle suosikkikahvilleen.

Vastaavanlaisen yllätyksen koki Marja Mäkynen. Hän tuumasi ääneen, ettei pidä Presidenttiä mitenkään kummoisena kahvina, mutta joutuikin perumaan puheensa sokkotestin jälkeen: Mäkynen kehui Presidentin maasta taivaaseen ja kirjoitti arvosanaksi täyden vitosen.

– Kaikki yleensä vannovat Presidentin nimeen, mutta minä en ole sitä pitänyt minään. Kyllä se näköjään sittenkin on kaikkein paras kahvi, hän mietti hämmentyneenä.

”Samalla reseptillä voi tehdä erimakuista ruokaa”

Toinen hämmästyksen aihe oli Costa Rica, joka oli monelle raatilaiselle tuttu kahvi lapsuudesta, mutta jota yksikään ei tunnustanut ostaneensa vuosiin. Maku todettiin mukiinmeneväksi ja hopeamitalin arvoiseksi. Testin päätteeksi myös kaunis ja houkutteleva pakkaus sai kehuja ja herätti ihastusta.

Voittajakahvi Saludoa kehuttiin täyteläiseksi, vahvaksi, aromikkaaksi ja juhlalliseksi.

– Saludo on nykyään hyvä kahvi, Mäkynen tiesi kertoa.

Saludoa on valmistettu vuodesta 1960 lähtien, ensiksi Helsingissä EKAn kahvipaahtimossa, josta valmistus siirtyi vuonna 1988 Vallilaan Meiran paahtimoon.


Kurikan keskuskeittiön raati koki kahvitestissä monta yllätystä ja ahaa-elämystä.

– Kyllähän me kokit ollaan aina tiedetty, että samalla reseptillä voi tehdä erimakuista ruokaa, summasi Marja Mäkynen.

Testaajat maistelivat kahveja omien suosikkimaitojensa kera. Kahvit keitettiin periaatteella yksi kahvimitallinen kuppia kohden.

Kurikan keskuskeittiön henkilökunta käyttää samaa annostelua taukokahviensa keitossa.

IS testasi suodatinkahveja myös viime vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt