Täydelliset retkieväät syksyyn! Kalapuikkopitat on hauska ja tuhti herkku

Julkaistu:

Elämän makuja
Eväät ovat parasta metsäretkessä. Kun eväs on tarpeeksi tuhti, ei repussa tarvitse kantaa kovinkaan paljon ruokaa.
Vietnamilaiset kanapatongit ovat täynnä makuja ja kalan ystävälle maistuu rapeat kalafileet fetacremen kanssa pitaleipien välissä.

Vegeretkeilijän reilu hampurilainen tehdään ruisleivän väliin.

Banh mi – vietnamilaiset patongit

  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni nauris
  • 2 kpl uunivalmis-patonkeja
  • 1 sipuli
  • rypsiöljyä
  • 250 g kanasuikaleita
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl Bahjong-maustekastiketta
  • 1 rasia versosalaattia
  • 1 ruukku korianteria
Sekoita etikka, sokeri ja vesi ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut.

Kuori porkkana ja nauris ja leikkaa mandoliinilla tai terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kaada kuuma pikkeliliemi juuresten päälle niin, että ne peittyvät, ja jätä jäähtymään. Säilytä jääkaapissa.

Laita uuni lämpiämään ja kypsennä paistovalmiit patongit pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sipuli paloiksi. Kuumenna paistinpannulla öljyä, kuullota sipuleita hetki ja lisää kanasuikaleet joukkoon, lisää ripaus suolaa. Mittaa sekaan Bahjong-kastike (maun mukaan, on aika tulista) ja kypsennä kanasuikaleita noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Puolita patongit ja leikkaa puolikkaat auki. Sipaise pintaan voita, täytä patongit versosalaatilla, kanaseoksella, pikkelöidyillä juureksilla ja korianterilla.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Annoksia: 4



Kalapuikkopitat

  • 4 paneroitua kalafilettä pakastealtaasta
  • 200 g fetaa
  • 150 g créme fraichea
  • 1 sitruuna
  • 1 ruukku salaattia
  • 1 tomaatti
  • 6 cm:n pala kurkkua
  • 1 punasipuli
  • 4 pitaleipää
Paista kalafileet rapeiksi öljyssä paistinpannulla.

Murenna feta créme fraîchen joukkoon, mausta mustapippurilla ja ruokalusikallisella sitruunamehua.

Revi salaattia, leikkaa kurkku, tomaatti ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi.

Leikkaa pitaleivät auki ja sivele pintaan hieman fetakastiketta. Täytä pitat salaattiaineksilla ja kalafileillä, lisää lopuksi vielä fetakastiketta.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4



Flexaajan retkihampparit

  • 4 beyond meat -kasvisproteiinipihviä (2 pakkausta)
  • oliiviöljyä
  • 4 ruisleipästä
  • 4 viipaletta savustettua vegejuustoa
  • vegaanimajoneesia tai tavallista
  • ketsuppia
  • salaattia
Paista huoneenlämpöiset pihvit oliiviöljyssä, kunnes pintaan tulee paistopinta.

Sivele ruisleipäsen toiseen sisäpintaan reilusti ketsuppia ja toiseen majoneesia.

Täytä leipä salaatilla, pihvillä ja juustolla.

Valmistusaika: 15 minuuttia

Annoksia: 4



IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt