Tässä on kahvipöydän kruunu! Tarun ihanan marjaisa juustokakku vain paranee jääkaapissa

Julkaistu:

Pullahiiri
Marjaisan kakun maut tasaantuvat 1–2 päivässä. Mutta jos ei malta odottaa, tämän juustokakun voi tarjota myös heti, sillä se ei vaadi hyytymisaikaa.
Tällä kakkureseptillä valmistat marjaisan juustokakun helposti ja nopeasti. Voit tarjoilla kakun jo heti samana päivänä, koska se ei vaadi hyytymisaikaa. Kakku on kuitenkin parhaimmillaan päivän tai parin päästä valmistamisesta, jolloin maut ovat tasoittuneet.

Kun valmistat hyydyke- tai juustokakkuja, suosittelen esikäsittelemään vuoan. Esikäsittele vuoka öljyämällä kevyesti kakkuvuoan reunus ja ripottele päälle tomusokeria. Tällä tavoin kakkuvuoan reunus irtoaa helposti kakusta.

Valmistan itse hyydykekakun yleensä suoraan tarjoiluastialle, jolloin laitan esivalmistellun irtopohjavuoan reunuksen suoraan tarjoiluastialle. Vuoan pohjaosaa ei tällöin tarvita, koska tarjoiluastia toimii alustana.

Näin kakkua ei tarvitse siirrellä alustalta toiselle, kun kakku on valmis.

Vatkaa täytteeseen tuleva kerma ja tuorejuusto niin paksuksi vaahdoksi, että sitä voisi pursottaa. Näin täyte on tarpeeksi paksua ja se pysyy hyvin kasassa.

Hillo vain sekoitetaan täytteen joukkoon, eli tässä vaiheessa täytettä ei enää vatkata. Jos lakka ei kuulu marjasuosikkeihisi, niin voit valmistaa täytteen myös muun makuisesta hillosta.

Kannattaa valita mahdollisimman paksua hilloa tai esimerkiksi marjamarmeladia.


Helppo ja herkullinen lakkakakku

(5–6 henkilölle)

Pohja:

150 g murokeksejä

35 g voita

1 rkl ruokaöljyä

Täyte ja koristelu:

4 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g lakkahilloa

Valmistusohjeet

  1. Murskaa keksit pakastepussin sisällä esimerkiksi käsin murskaten tai kaulimella kaulien. Voit myös käyttää leikkuuterällä varustettua monitoimikonetta keksien murskaamiseen.
  2. Sulata voi ja lisää sen joukkoon öljy. Lisää rasvat keksimurskan joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Laita noin 18-20 cm irtopohjavuoan reuna tarjoiluastialle. Öljyä halutessasi vuoan reunus ja ripottele öljyn päälle hieman tomusokeria, niin vuoka irtoaa helposti kakun reunasta.
  4. Kaada keksimurska reunuksen sisään ja painele se tasaiseksi pohjakerrokseksi.
  5. Valmista täyte mittaamalla kolme desilitraa vispikermaa ja tuorejuusto kulhoon. Vatkaa ne yhdessä paksuksi ja jämäkäksi vaahdoksi.
  6. Sekoita lopuksi 200 grammaa lakkahilloa joukkoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita kakun pinta ja nosta kakku jääkaappiin vähintään puolen tunnin ajaksi.

Vatkaa loput vispikermasta vaahdoksi ja lusikoi pursotuspussiin.

Irrota irtopohjavuoan reunus kakun ympäriltä. Pursota kakun reunalle kaunis pursotus haluamallasi pursotusterällä. Lusikoi ja levitä loput hillot keskelle kakkua ohueksi kerrokseksi.


Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen pitää Ilta-Sanomien Ruokalan sivuilla Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt