Parempaa kuin lasagne! Kreikkalainen pastavuoka on täydellistä viikonloppuruokaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Parempaa kuin lasagne! Kreikkalainen pastavuoka on täydellistä viikonloppuruokaa

Muheva pasticcio! Tästä vuoallisesta riittää isollekin seurueelle.

Julkaistu: 29.9.2019 8:00

Jauhelihakastiketta, pastaa ja kerros valkokastiketta. Kreikkalainen pasticcio ei jätä ketään nälkäiseksi.

Kreikkalainen vastine lasagnelle on pastavuoka, joka tunnetaan nimillä pasticcio ja pastitsio. Lasagnelevyjen sijaan vuokaan ladotaan penne-pastaa tai muuta putkimaista, tuhtia pastalaatua. Päälle lisätään kerros jauhelihakastiketta, joka voidaan valmistaa niin lampaan- kuin naudanjauhelihasta.

Kastikkeeseen lisätään sekä valkosipulia, kanelia että paprikajauhetta, mutta älä hämmenny: juuri tästä yhdistelmästä tuhti syysvuoka saa aidon kreikkalaisen maun.

Pasticcion tunnusmerkki on kuitenkin paksu valkokastike, joka peittelee vuoan ja paahtuu uunissa herkulliseksi.

Katso ohje kokonaisuudessaan Soppa365.