Kuin mummolassa! Pehmeäpohjainen puolukkapiirakka valmistuu sekoittamalla - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kuin mummolassa! Pehmeäpohjainen puolukkapiirakka valmistuu sekoittamalla

Pehmeä pohja, puolukoita ja ihania muruja. Marjapiirakan maut vievät ajatukset mummolaan.

Julkaistu: 28.9.2019 8:00

Sekoita ja paista! Piimäpohjainen puolukkapiirakka on vartissa valmis uuniin.

Kun metsäreissun saaliina on reilu puoli litraa marjoja, ne kannattaa käyttää iki-ihanaan peltipiirakkaan.

Helppo pohjataikina valmistuu sekoittamalla ainekset keskenään. Piimä antaa makuun raikasta happamuutta ja sitoo ainekset yhteen, jolloin kananmunia ei tarvita lainkaan. Rasvana on rypsiöljy, jonka valinnassa kannattaa luottaa tavanomaiseen vaihtoehtoon: kylmäpuristettu rypsiöljy saattaa nimittäin antaa taikinaan erikoisen maun.

Puolukat ripotellaan taikinan pinnalle ja päälle tehdään herkullinen muruseos. Sen mukana puolukkatäyte saa kirpeyden vastapainoksi sopivasti makeutta.

Katso ohje Sopasta.