Tarun pehmeät suklaakeksit eivät suklaassa säästele – ihana herkku!

Julkaistu:

Pullahiiri
Tarun keksit ovat täydellistä tarjottavaa kahvipöytään – tai ihan omaksi iloksi.
Olen tässä vuosien aikana huomannut, että moni kaipaa hieman tuhdimpia ja suklaisempia herkkuja viileiden syyskelien saapuessa. En tiedä vaikuttaako siihen ilman viileys, iltojen pimeys vai sateiden lisääntyminen.

No, oli syy mikä tahansa, niin tästä alta löydät reseptin todella suklaisiin ja pehmeisiin suklaakekseihin.

Näihin kekseihin voit käyttää erinomaisesti erilaisia suklaalaatuja tai vaikka suklaalevyjen loppuja. Monella voi toki olla sellainen tilanne, ettei niin sanottuja suklaan jämiä koskaan jää, vaan ne tulee syötyä ennen kuin kerkeää niistä leipomaan.

Huomioi, että keksien tulee olla paistamisen loppuvaiheessa pehmeitä. Älä missään tapauksessa ylipaista keksejä, koska niiden rakenne kärsii.

Jos teet pienempiä ja useampia keksejä, niin lyhennä silloin hieman paistoaikaa. Anna suklaakeksien jäähtyä hieman ennen herkuttelua ja tarjoile ne vaikka kylmän maitolasillisen kanssa.


Pehmeät ja maukkaat suklaakeksit

(noin 16–20 kpl)

240 g voita

1 dl sokeria

2 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 dl kaakaojauhetta

1 tl ruokasoodaa

noin 300 g suklaata

Valmistusohjeet

 1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään noin viiden minuutin ajan.
 2. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen, voimakkaasti vatkaten.
 3. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda keskenään. Lisää ne voiseoksen joukkoon.
 4. Pilko suklaa reippaan kokoisiksi paloiksi ja lisää taikinaa. Voit ottaa eroon osan suklaapaloista keksien viimeistelyä varten.
 5. Ota keksikauhalla sopivia palloja tai pyörittele keksitaikina käsin palloiksi uunipelleille. Taikinasta saat noin 16–20 keksipalloa.
 6. Jätä keksipallojen väliin tilaa, jotta keksit mahtuvat tarvittaessa leviämään paiston aikana.
 7. Koristele pallot viimeistelyä varten eroon otetuilla suklaapaloilla. Voit samalla hieman painaa keksipalloja päältä tasaisemmiksi.
 8. Paista keksit 175 asteessa noin 12–15 minuutin ajan, riippuen keksien koosta.
Herkuttele esimerkiksi lämpimillä kekseillä ja kylmällä maidolla!


Vantaalla asuva leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen pitää Ilta-Sanomien Ruokalan sivuilla Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt