Rapea kuori ja pehmeä sisus: Näin leivot elämäsi parhaat kotisämpylät

Julkaistu:

Soppa365
Jätä taikina löysäksi, anna kohota rauhassa, älä pyörittele valmista taikinaa. Tässä niksit ja resepti parhaisiin kotisämpylöihin!
Tärkein vinkki on tämä: jätä sämpylätaikina löysäksi ja vaivaa se hyvin. Rapean kuoren ja kuohkean sisuksen salaisuus on löysä sämpylätaikina, johon on vaivattu hyvä sitko. Sen varassa taikina pääsee kohoamaan kuohkeaksi.

Toinen neuvo kuuluu: anna taikinan kohota rauhassa. Valmis taikina saa tekeytyä jopa puolitoista tuntia. Kohotuksen aikana maku kehittyy ja rakenne paranee.

Viimeinen niksi: jaa taikina sämpylöiksi rennosti lastalla, älä pyörittele. Kun valmista taikinaa käsittelee hellästi, ilmakuplat eivät hajoa ja taikina säilyttää kuohkeutensa.

Lue ohje kokonaisuudessaan Soppa365:sta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt