Hyllyt ostettiin tyhjiksi uusista einespyöryköistä – hittituote yllätti kauppiaat ja tehtaan ja kiri kasvispyöryköiden kärkeen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hyllyt ostettiin tyhjiksi uusista einespyöryköistä – hittituote yllätti kauppiaat ja tehtaan ja kiri kasvispyöryköiden kärkeen

Tampereella sijaitsevassa leipomossa on pitänyt viime aikoina kiirettä. Lihapullaa muistuttavat kasvispyörykät kiinnostavat ympäri Suomea.

Maultaan lihapullamainen tuote on tehty kaurasta ja siemenistä.­

20.9.2019 12:13

Piti tehdä sämpylöitä, mutta ne epäonnistuivat. Syntyikin tuote, joka myytiin loppuun kauppojen hyllyiltä.

Kerroimme elokuussa, kuinka Leivon Leipomossa epäonnistuneet sämpylät, ”huvittavat pikkukokkareet”, päätettiinkin paistaa ja tulos yllätti kaikki.

– Henkilökunta napsi niitä, ja päätin viedä viimeiset johtoryhmän kokoukseen. Toimitusjohtaja Harri Jaakkola sanoi, että nuohan ovat kuin Teivon lihapullia. Sanoin, että ei, vaan Leivon vegepullia, tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kertoi Ilta-Sanomille tuolloin.

Kyse on Boltsit-pyöryköistä, joiden menekki elokuusta lähtien, markkinoille tulon jälkeen on yllättänyt niin tehtaan kuin kauppiaatkin.

S-ryhmä: Voidaan puhua hittituotteesta

– Boltsista voidaan todellakin puhua hittituotteena, jolla on poikkeuksellisen suuri kysyntä, SOK vähittäiskaupan ketjuohjauksen ryhmäpäällikkö Heidi Salmi vahvistaa Ilta-Sanomille torstaina.

– Heti valikoimiin tultuaan se kiri kasvispyöryköiden ylivoimaiseen kärkeen. Se myy moninkertaisesti enemmän kuin mikään muu kasvispyörykkä ja siitä tuli kolmanneksi myydyin pyörykkä koko S-ryhmässä. Myynti on pysynyt tällä tasolla.

Salmi kertoo, että tuote on kiinnostanut laajaa asiakaskuntaa, ei vain kasvissyöjiä.

– Boltsi-pyörykän suosio pääsi tosiaan yllättämään meidät isosti. Hyllyt jopa ehtivät alussa tyhjentyä, mutta nyt saatavuus on kuntoon, Salmi kertoo myös.

”Melkoinen yllätys”

Potkua menestykselle toi S-ryhmän järjestämän Suomalainen Menestysresepti 2019 -kilpailun voittaminen.

– On tämä ollut melkoinen yllätys, Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola kertoo Ilta-Sanomille syyskuussa.

Jaakkola kertoo, että tuote on myynyt reilusti yli tuplasti odotuksiin nähden. Kun kauppiaat alkoivat viestiä, että tuotetta kaivataan lisää, sen menekkiä oli vaikea arvioida.

– Kauppiailla oli haastetta siinä, kuinka paljon sitä kannattaa tilata. Kun esimerkiksi jokin pienempi kauppa tilasi ensin 20, se ei riittänyt, eikä neljäkymmentäkään. Nyt kauppiaat ovat löytäneet oikeat tilausmäärät ja me olemme pystyneet tuottamaan kysynnän mukaan.

Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola uskoo, että tuotteen yksi etu on sen yksinkertaisuus, sekä lihapullaa muistuttava maku ja koostumus.­

Pyöryköitä myydään ympäri Suomea.

– Yliopistokaupungit korostuvat, mutta niitä myydään myös pienemmilläkin paikkakunnilla, kuten esimerkiksi Imatralla. Se on ollut itsellenikin yllätys. Niistä ovat pitäneet ei vain kasvissyöjät, vaan myös sekasyöjät.

”Jos rekkamies popsii niitä kylmänä, olemme onnistuneet”

Pieni toive on toteutunut. Palaute on ollut hyvää myös lihansyöjiltä.

– Meillä oli aluksi sellainen haave, että jos joku rekkamies kertoo popsivansa niitä kylmänä, voisimme sanoa onnistuneemme. Ja viime viikolla saimme sähköpostia pohjaiselta rekkamieheltä, joka kertoi pitävänsä niistä.

– Elokuusta lähtien olemme työllistäneet 8–10 uutta ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit