Yli 13 000 äänesti: Näitä ruokia suomalaiset karsastavat eniten – yksi inhokki ylitse muiden

Julkaistu:

Me Naiset
Lohdun sana nirsona itseään pitäville: melko monella on ongelmia tiettyjen ruoka-aineiden kanssa.
Me Naiset kysyi hiljattain, mitä mieltä suomalaiset ovat ruuista, jotka eivät tavallisesti maistu nirsommille syöjille. Kyselyyn tuli yli 13 000 vastausta.

Nirsona itseään pitävää saattaa lohduttaa tieto siitä, että melko monella on ongelmia tiettyjen ruoka-aineiden kanssa.

Viisi inhottavinta ruoka-ainesta vastaajien mielestä olivat:

  1. Anjovis
  2. Selleri
  3. Korianteri
  4. Silli
  5. Oliivit
Näitä ruoka-aineita inhosi reilusti yli puolet (anjovista 61 prosenttia) tai hieman alle puolet (oliiveja 42 prosenttia) vastaajista.

Myös tuttu pääsiäisherkku mämmi on ruoka, joka ei todellakaan maistu kaikille. Kolmasosa kertoi pitävänsä mämmiä herkullisena ja lähes yhtä moni ei suostu syömään sitä lainkaan. Niin ikään kolmasosa kertoi, että voi maistaa mämmiä pääsiäisenä, muttei varsinaisesti nauti siitä.

Raaka sipuli ei maistu neljäsosalle suomalaisista, jos kyselyä on uskominen. Heille kelpaa kuitenkin kypsennetty sipuli. Toisaalta 70 prosenttia ilmoitti rakastavansa sipulia sen kaikissa muodoissa.

Kaikenlaisia sisäelimiä inhoaa kolmasosa kyselyyn vastanneista, joskin viidesosa suostuu syömään maksalaatikkoa. Vain yksi neljästä ilmoitti pitävänsä kaikista sisäelimistä.

Kenties yllättävää on, että yli puolet vastaajista pitää homejuustoa jumalten ruokana. Viidesosaa vastaajista pelkkä homejuuston kuvan näkeminen kuitenkin ällötti.

Mutta millaista on olla nirso?

Kerroimme jo aiemmin, että nirsous herättää suomalaisissa poikkeuksellisen vahvoja tunteita. Nirsoja pidetään lapsellisina, ärsyttävinä ja huomiohakuisina.

Miltä se tuntuu nirsoista itsestään?

Kyselyssämme pääsivät ääneen myös nirsot. Kokosimme vastausten perusteella listan asioista, jotka nirsot haluaisivat kertoa nirsoutta ihmetteleville kaikkiruokaisille. Lue nirsojen näkemyksistä lisää täältä.

Lue myös:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt