Suomessa on nyt neljä ihmistä, jotka voivat liittää nimeensä kirjainyhdistelmän MW

Julkaistu:

VIINI
Heidi Mäkinen on neljäntenä suomalaisena läpäissyt viinialan kansainvälisesti arvostetuimman Master of Wine -tutkinnon.
Lontoossa sijaitsevan Master of Wine -instituutin myöntämää Master of Wine (MW) -titteliä pidetään viinimaailman arvostetuimpana.

Sommelierina työskentelevä Mäkinen läpäisi tutkinnon keskityttyään syvälliseen opiskeluun kolmen vuoden ajan.

– Unelman saavutus on huikea tunne. Jätin opintojen vuoksi päivätyöni Suomessa ja muutin Lontooseen 20 kuukaudeksi opiskelemaan ja työskentelemään viinien parissa. Näin pystyin maistamaan päivittäin lukemattoman määrän erilaisia viinejä ja verkostoitumaan muiden opiskelijoiden kanssa. Heidän kanssaan sparrasimme toisiamme ja maistoimme sekä analysoimme lähes kaiken, mitä viinimaailmalla on tarjota, Mäkinen kertoo tiedotteessa.

Tutkinnon on suorittanut koulutuslinjan aloittamisvuodesta 1953 lähtien kaikkiaan 390 ihmistä 30 maasta. Heidi Mäkinen saa MW-todistuksensa marraskuussa järjestettävässä valmistujaistilaisuudessa.

Master of Wine -koe sisältää useita osa-alueita: viinin viljely ja tuotanto tarhoilla, viinin valmistusprosessi viinikellarissa, viinin rakenteen analysointi, viinin logistiikka, pakkaus, jakelu, markkinointi ja tuotemerkkien rakentaminen sekä viinin taloudelliset, terveydelliset ja yhteiskunnalliset vaikutukset.

Heidi Mäkisen lopputyö A critical assessment of Finnish on-trade wine education – satisfaction levels and opportunities for development and improvement käsitteli suomalaisen ravintola-alan viinikoulutuksen tasoa ja tarpeita sekä mahdollisuuksia sen kehitykseen.

Mäkinen aloitti työskentelyn syyskuun alussa ”viinilähettiläänä” viinien ja oluiden maahantuojayhtiössä Viinitiessä.

Suomen muut Master of Wine -tutkinnon suorittaneet ovat Essi Avellan, Taina Vilkuna ja Tuomas Meriluoto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt